App for lydopptak

Kan du bruke en app til lydopptak? Ja! Det er ikke lenger behov for egne lydopptakere, og diktafonen er i stor grad utkonkurrert av smarttelefoner. Har du en mobil kan du som regel enkelt installere en app som gjør det mulig å spille inn lyd.

Vi skal her se nærmere på app til lydopptak, og hvilke muligheter som finnes for innspilling av lyd på mobile enheter.

Hva er beste app til lydopptak?

Opptak av samtaler på Android, iOS og andre enheter

Enten du har Android, iPhone, Windows Phone eller andre operativsystemer på mobilen din, finnes det gode muligheter for å finne en app til lydopptak. De fleste enheter har faktisk egne apper ferdig installert, noe som betyr at du ofte ikke trenger å laste ned nye apper.

Om du bruker iOS og iPhone, vil du for eksempel allerede ha appen «Taleopptak». Denne lar deg spille inn lyd fra omgivelsene enkelt og effektivt. Du kan imidlertid også sjekke ut App Store, der du vil finne et hav av apper å velge mellom.

Sjekk derfor hva slags app for lydopptak som allerede finnes på mobilen din. Om du ikke finner noen app, er det som regel veldig enkelt å laste ned en i app-butikken.

Fire folk diskuterer hvilken app for lydopptak som er best

Hva er markedets beste app for lydopptak?

Dersom du er opptatt av å gjøre lydopptak av høy kvalitet, eller ønsker en app med gunstige funksjoner, er det mange gode apper å velge mellom. Men hvilken app for lydopptak er best? Dette vil naturligvis avhenge av hva slags mobiltelefon og operativsystem du har.

Blant de beste appene for opptak på Android, kan vi nevne Easy Voice Recorder Pro, RecForge II Audio Recorder, Smart Recorder, Hi-Q MP3 Voice Recorder og ASR Voice Recorder.

Bruker du en Apple-enhet, kan vi blant annet anbefale den ferdiginstallerte appen Taleopptak. Om du ønsker å bruke en annen app, kan du for eksempel installere HT Professional Recorder, Voice Record Pro eller Otter Voice Meeting Notes.

Windows gjør det også lett for deg å finne en god app til lydopptak. På dette operativsystemet kan vi blant annet anbefale Audacity, RecordPad, WavePad eller Streaming Audio Recorder.

Hvilken app til lydopptak fungerer best?

Er lydopptak gratis via app?

I mange tilfeller – ja. Det er enkelt å finne en gratis app for lydopptak som fungerer svært bra. Det er som regel først når du har behov for avanserte funksjoner i appen at det blir aktuelt å finne en app som koster penger.

Om du kun trenger å spille inn lyd, kan du sannsynligvis bruke en gratis app på mobilen din. Vil du derimot ha en app med mulighet for redigering og lignende, må du kanskje betale noen kroner.

Et eksempel på en app for lydopptak som er helt gratis i bruk, er Taleopptaker fra Apple. Denne appen finnes ferdig installert på både Mac, iPhone og iPad, og lar deg spille inn lyd på en enkel måte.

Mann leter etter app for lydopptak på PC

Kan jeg ta lydopptak på nett istedenfor å bruke app?

Dersom du av en eller annen grunn ikke kan eller vil laste ned en app til lydopptak, finnes det også muligheter for innspilling av lyd gjennom nettleseren. Dersom du søker på «record sound online» på nett, vil du finne mange aktuelle nettsider som tilbyr dette.

For de fleste vil det imidlertid ofte være mer praktisk å bruke en app til lydopptak. Da slipper man også å laste ned lydfilen fra nett dersom man har behov for å lagre lydklippet etter innspilling.

Mann transkriberer lyd fra app for lydopptak

Transkriber lydopptak fra app

Når du har lydopptak fra en app som du ønsker å ha i skriftlig form, er transkribering løsningen. Transkribering av lyd betyr at man skriver ned det som sies i klippet ved å høre gjennom det. Prosessen er ofte enkel, men samtidig veldig tidkrevende.

Mange har for eksempel behov for å ha en skriftlig representasjon av innholdet i et lydklipp dersom det er snakk om et intervju.

Har du kanskje spilt inn lyden av et intervju i forbindelse med datainnsamling til en bachelor- eller masteroppgave? For å kunne analysere og presentere funnene dine, er det veldig praktisk å ha innholdet i skriftlig format. Da kan du for eksempel søke på nøkkelord.

Det er også mange som synes det er praktisk med transkripsjon av lyd dersom personer med nedsatt hørsel skal kunne tolke innholdet. Om hørselen svikter, kan man ofte få glede av innholdet ved å lese det.

Sjekkliste: Hva er beste app for lydopptak?

Ulike former for transkribering

Det finnes en rekke ulike forer for transkribering. Vi skiller først og fremst mellom verbatim og intelligent verbatim transkribering. Sistnevnte innebærer at man lager en forenklet gjengivelse av innholdet i lydklippet, der unødvendige pauseord og lignende droppes.

Med verbatim transkribering vil man derimot skrive ned alt man hører, noe som inkluderer alt fra hosting og latter til nøling.

Enten du velger verbatim eller intelligent verbatim transkribering, kan du også velge å inkludere transkripsjonsnøkler. Transkribering med koding gjør det mulig å tolke nyanser i samtalen som ellers er vanskelig å tolke skriftlig.

Koding lar deg blant annet tolke hvorvidt personene snakker høyt eller lavt, om det legges trykk på ord, hvor lange pausene er og lignende.

Motta hjelp med transkribering: Hva er beste app for lydopptak?

Har du lyd som skulle vært tekst?

Med en app for lydopptak kan du enkelt og effektivt spille inn lyd fra mobilen eller nettbrettet. Du trenger altså ikke å bære rundt på en diktafon for å kunne gjøre lydinnspillinger.

Dersom du har behov for å få innholdet fra lydklippet ditt skriftlig, kan Din Transkribent bistå med transkribering. Vi har hjulpet mange bedrifter og privatpersoner med rask og pålitelig transkribering, enten man ønsker en forenklet gjengivelse eller verbatim transkripsjon.

Kontakt oss i dag, og motta rask hjelp med transkribering!