Audio til tekst

Audio til tekst er en prosess som utføres gjennom transkribering. Her vil en transkribent konvertere en lydfil til et tekstdokument, noe som gir mange fordeler.

Lydopptak er vanlig i en rekke sammenhenger. Forskere, advokater, studenter, etterforskere, leger, og mange flere tar opptak av lyd. Det er oftest for å dokumentere fakta i en samtale.

Dersom du har en lydfil, har du alltid noe å referere tilbake til. Men et stort problem med lydfiler, er at de ikke er særlig enkle å navigere. Det er derfor vi konverterer audio til tekst.

Audio til tekst

Konverter lydfil til tekst

Fordelen med å konvertere en lydfil til tekst, er at du nå enkelt kan søke rundt i dokumentet. Leter du etter delen der intervjuobjektet snakket om flom? Søk da «flom» i ditt tekstdokument.

Da vil du finne denne delen rimelig raskt. Skulle du ha lett etter denne delen i en lydfil, ville du måtte lytte til flere deler av samtalen først. Det kunne fort tatt opptil flere titalls minutter å finne dette.

Konverter din lydfil til tekst, og opplev store fordeler. Dette gjør blant annet materialet ditt mer verdifullt.

Word dokument

Transkribering i Word og andre programmer

Transkribering i Word er kanskje det de fleste tenker på. For korte lydopptak der du skal konvertere audio til tekst, kan det være nok å sette på lyden og skrive ned det som sies i et Word-dokument.

Dersom du har lengre lydopptak, vil det derimot være ganske mer effektive metoder å gjøre dette på. Vi anbefaler å bruke et transkriberingsprogram til dette arbeidet. Les vår test av programmer her.

Lyd til tekst

Kan jeg transkribere lyd til tekst selv?

Du kan naturligvis transkribere lyd til tekst på egen hånd. Dersom du har et kort lydopptak, vil dette dessuten lønne seg. Har du til motsetning flere intervjuer, kan det være en god ide å sette ut oppdraget.

Det vil for det første koste deg tid og potensielt penger å transkribere på egen hånd. Skal du kjøpe et transkriberingsprogram og lære deg hvordan du gjør jobben, vil dette være krevende. 

Audio til tekst

Derfor bør du bruke en transkribent

Et bedre alternativ er å sette ut arbeidet til en transkribent. Dette er en person som til daglig jobber med å transkribere tekster – konvertere audio til tekst i transkriberingsprogram.

En transkribent har etter lang erfaring opparbeidet seg flere teknikker. Det gjør at de i flere tilfeller kan transkribere opptil dobbelt så raskt som nybegynnere.

La oss hjelpe deg!

Din Transkribent har erfarne transkribenter i teamet som hjelper deg med å konvertere audio til tekst. Våre transkribenter kjenner til de fleste triksene i boka, slik at prosessen går unna raskt.

Dersom du har et lydopptak eller flere liggende, kan vi transkribere de første 500 ordene gratis. 
Ta en titt i vår nettbutikk for å bestille hjelp fra en profesjonell transkribent!