Diktafon med lang batteritid

Er du på utkikk etter en ny diktafon? Da er det flere faktorer du bør vektlegge før du trekker kortet. Diktafoner kommer godt med når du skal gjøre lydopptak, men funksjonaliteten og kvaliteten varierer stort fra produkt til produkt.

Vi ser nærmere på tre viktige elementer du må legge vekt på ved kjøp av diktafon. For noen vil lydkvalitet være viktigere enn batteritid, mens andre er avhengig av smarte funksjoner. Ta en titt på våre tips, men husk at du må ta høyde for eget bruksområde.

Diktafontest | Hvilken diktafon er best?

Batteritid

Hvor er det viktig at diktafonen har lang batteritid? Dersom du skal spille inn korte intervjuer, samle tankene eller lage notater i løpet av dagen, er det ikke nødvendigvis batteritiden som er det viktigste.

Men dersom du skal bruke diktafon til lengre intervjuer og på forelesninger, er det absolutt en fordel om diktafonen varer hele dagen. Noen modeller kan brukes i flere hundre timer og lagre mer enn 1 000 timers opptak.

Skal du ta med deg diktafonen på reise? Da er lang batteritid essensielt. Det er ikke alltid lett å finne gode ladestasjoner når du er på farten, men med flere hundre timers bruk i lommen vil du være godt forberedt.

Tenk nøye gjennom hva du skal bruke diktafonen til, hvor ofte du har anledning til å lade opptakeren og hvilken batteritid som gjør det enklest mulig for deg. For noen er batteritiden langt viktigere enn smarte funksjoner.

 

Diktafon til forelesning

God lydkvalitet

Er du avhengig av god lydkvalitet? Det er ikke alltid gitt at en diktafon produserer gode lydklipp, men dette er heller ikke alltid like nødvendig. Dersom diktafonen skal brukes til hverdagslige gjøremål, trenger du ikke en like god kvalitet som ved intervju.

Hvis lydklippene skal redigeres sammen til en podcast eller annet materiale, er det naturligvis essensielt at lyden er av høy kvalitet. Skal du bruke diktafonen under forelesning? Da bør du ta utgangspunkt i undervisningsrommet.

Store rom kan gjøre det vanskeligere for diktafonen å plukke opp lyden, og det kan være fordelaktig med en høy lydkvalitet. Det samme gjelder dersom du skal bruke diktafonen på farten eller ute i store folkemengder. Viktigheten av god lydkvalitet avhenger igjen av lydfilens formål.

Svart diktafon

Smartfunksjoner

En diktafon kan være så mye mer enn kun en lydopptaker. Noen kommer med unike filtre som fjerner bakgrunnsstøy eller funksjoner som tilpasser opptaket etter forholdene. Det er også mulig å finne modeller med ekstra porter til mikrofoner og annet utstyr.

Evnen til å redusere bakgrunnsstøy er særdeles viktig om du gjør opptak ute blant folk. Skal du intervjue noen i en bil, på et fly, i en stor folkemengde eller i parken? Med mindre du sitter i et stille rom, kan en slik funksjon komme godt med.

Taleopptak og diktafoner med smartfunksjoner

Slik velger du diktafon

Dersom du synes det er vanskelig å navigere deg gjennom markedet, kan du starte med en prisklasse. Hvor mye er du villig til å betale for diktafonen? Deretter kan du se på de faktorene som er viktig for deg.

Skal du legge vekt på lang batteritid eller smarte funksjoner? Husk at du som regel får det du betaler for. Jo mer du investerer i diktafonen, jo smartere og bedre er den. Behovet for kvalitet avhenger naturligvis av bruksområde.

Sett deg ned og lag en mental liste over områdene som er viktig for deg. Let gjerne etter diktafoner som er spesialutviklet for ditt spesifikke formål. Da finner du en modell som står til forventningene og som befinner seg i en grei prisklasse.