Diktafon – pris og valgmuligheter 

Hvis du vil jobbe videre med et opptak, er det én ting som kan forenkle arbeidet betraktelig: transkripsjon. Ved å skrive ned intervjuer og samtaler fra en diktafon, kan du enklere åpne og referere til dem. Så, hva er egentlig forventet pris for en diktafon?  

Her ser vi nærmere på saken! 

Arm som viser iphone med opptaker

Du kan finne en diktafon i ulike prisklasser  

Diktafoner kommer i alle prisklasser. Du kan betale alt fra 500 til 3 000 kr for diktafoner, hvor den ene gjerne tilbyr mer avanserte tilleggsfunksjoner enn den andre. Hva som er tilstrekkelig for deg, er imidlertid helt avhengig av hva du skal bruke diktafonen til.   

Du kan kjøpe en Zoom H5-diktafon til en pris på omkring 2 500 kr. Da får du en allsidig lydopptaker som sikrer svært god lydkvalitet. Dette kan være ideelt hvis du skal bruke enheten i profesjonell sammenheng, hvor kvaliteten på lyden er viktig. Det kan for eksempel være snakk om en podcast, dokumentar eller lignende.  

Trenger du ikke alle tilleggsfunksjonene som en Zoom H5 kan tilby? Det finnes da enkle og velfungerende modeller som kan vurderes. Eksempelvis kan vi nevne Sony ICD-BX140, som kun koster rundt 350 kr.   

Det finnes også diktafoner med prisnivå som ligger et sted midt imellom. Tenk over hvorvidt du trenger funksjoner som ekstra lagringsplass, topp lydopptakskvalitet eller lignende. På den måten kan du finne en diktafon til en pris som kan forvares. 

Applikasjon som brukes til opptak

En diktafon har sin pris, men forenkler arbeidet! 

Det å investere i en diktafon kan være en smart idé, siden du potensielt kan forenkle måten du jobber på. Skal du for eksempel gjennomføre et intervju til en bachelor- eller masteroppgave? Da kan en diktafon være løsningen. 

En diktafon er spesialdesginet for å ta opp lyd. Den kan gi deg vesentlig bedre kvalitet på opptaket av samtalen enn andre verktøy. Bruker du PC eller telefon til opptak, kan du oppleve problemer med å tyde lyden senere.  

Etter at lyden er spilt inn, vil tolking og eventuell transkribering av innholdet bli langt enklere om lydkvaliteten er god. 

Tips til bruk av opptaker

Hvordan oppnå en best mulig diktafonpris? 

Det kan være vanskelig å vite om å du velger den beste lydopptakeren for deg. Mange synes også det er utfordrende å finne de beste tilbudene. Vi har tidligere sammenlignet flere lydopptakere. Sjekk gjerne ut denne om du ønsker oversikt over populære modeller.   

Etter at du har funnet ut hvilke diktafoner som passer deg best, kan du begynne å sammenligne priser. Her kan tjenester som Prisjakt komme til nytte, da du kan sammenligne prisen hos ulike forhandlere. Husk at du også kan kjøpe diktafoner brukt, og dermed spare litt penger! 

Motta hjelp med transkribering! Fokusgruppe gir deg nyttig informasjon

Motta hjelp med transkribering av lydklipp fra diktafon 

Har du spilt inn et lydklipp på diktafon eller andre innspillingsenheter? For å lettere kunne jobbe med materialet i etterkant, vil det være en fordel å transkribere opptaket. Dette betyr kort og godt at det som blir sagt i klippet skrives ned. Innholdet blir da søkbart og oversiktlig.  

Dersom du skulle trenge hjelp med transkribering i etterkant av lydopptaket, gjør Din Transskribent jobben for deg. Våre profesjonelle transkribenter arbeider med dette hver eneste dag, og kan kvalitetssikre innholdet.   

Det er bare å ta kontakt for å få tilsendt et tilbud!