Fjerne støy fra lydopptak

Når du skal gjøre et lydopptak, er det ikke alltid mulig å få det så stille som det burde være. Da vil det være aktuelt å fjerne støy fra lydopptaket i etterarbeidsprosessen. Når støy fjernes fra et lydopptak, så reduseres eller fjernes de unødvendige lydene i opptaket.

Lydopptak kan være aktuelt i flere forskjellige situasjoner, men da er det viktig at lydopptaket er av god kvalitet. Det er imidlertid enklere sagt enn gjort, men det er altså mulig å gjøre noe med det i etterkant.

Det kan gis mange eksempler på støy i lydopptak. Hvilken form for støy som kan oppstå vil være avhengig av den aktuelle situasjonen. Dersom du gjennomfører intervjuet underdørs, vil vind og trafikkstøy være klassiske eksempler på forstyrrende elementer.

Men er det egentlig nødvendig å forbedre lydopptak, og hva er den enkleste måten å gjøre det på? I denne artikkelen vil vi forsøke å gi deg gode svar på disse spørsmålene, samt at vi vil gi deg noen tips til hvor du kan få hjelp til å transkribere lydopptakene dine i sin helhet.

Forbedre lydopptak

Trenger du å forbedre lydopptak?

Den mest effektive måten å forbedre et lydopptak på, er å sørge for en best mulig opptakssituasjon. Det er nemlig mange elementer som må stemme, for at du skal få et godt lydopptak å jobbe videre med. Nedenfor er noe av det du bør tenke på i forkant av og under selve intervjuet:

  • Forsikre deg om at alt utstyret fungerer som det skal. På den måten vil du unngå brudd i opptaket på grunn av flatt batteri, for eksempel.
  • Skru av mobiltelefonen og andre enheter som kan være forstyrrende for selve lydopptaket. Dette gjelder både deg og vedkommende du skal intervjue.
  • Plasser mikrofonen på en måte som ikke er ødeleggende for opptaket. Jo bedre lydkvalitet, jo bedre kommer resultatet til å bli.
  • Vær veldig bevisst når du skal velge hvor du skal gjennomføre intervjuet. Å intervjue noen rett ved en vei med mye trafikk vil ikke være smart i det hele tatt.
  • Vær bevisst på hvilken situasjon du befinner deg i. I enhver intervjusituasjon er det viktig å snakke tydelig, ikke snakke i munnen på hverandre og ikke lage unødvendige lyder.
Lydredigeringsprogram

Bruk av lydredigeringsprogram

Den enkleste måten å fjerne støy fra lydopptak, er å bruke et lydredigeringsprogram. Dette er program som vil hjelpe deg med å redigere lydopptakene dine selv.

Det finnes mange forskjellige lydredigeringsprogrammer. Vårt beste tips er imidlertid å ikke bli for opphengt i hva som markedsføres som det beste lydredigeringsprogrammet. I stedet bør du fokusere på å finne et lydredigeringsprogram fungerer for deg og det du skal bruke det til.

Noen lydredigeringsprogrammer må du betale for å få tilgang til, men det finnes også programmer du kan bruke uten at det koster deg en eneste krone. Noen gode eksempler på det er det populære lydredigeringsprogrammet Adobe Audition og gratisprogrammet Audacity.

Men dyrest er ikke alltid best. Det viktigste er at du får gjort det du har lyst til å gjøre, og at du selv blir fornøyd med resultatet.

MP3 Lydfil

Få hjelp til å redigere din lydfil

Befinner du deg i en situasjon hvor du skal redigere en lydfil, samtidig som du ikke vet helt hvordan du skal gjøre det? Du trenger heldigvis ikke stå i denne situasjonen alene.

Enten du trenger litt assistanse eller ønsker at noen skal gjøre hele jobben for deg, så har du kommet til riktig sted. Vi i Din Gruppen kan hjelpe deg å redigere lydfilen din!

Transkribere lydopptak

Vi transkriberer dine lydopptak

Har du noen lydopptak som skulle vært transkribert? Transkripsjon handler om å overføre det muntlige innholdet i lydfilen din til et skriftlig format, og det er noe vi i Din Gruppen mer enn gjerne hjelper deg med.

Når noe skal transkriberes, er imidlertid viktig at vedkommende vet hva de driver med. Derfor bør du vurdere å anskaffe profesjonell hjelp til å transkribere lydopptakene dine. Det er mange fordeler med å gjøre det slik, før du vil sitte igjen med et fantastisk resultat uten at du trenger å gjøre noe.

Hos Din Gruppen kan du altså få hjelp til å transkribere lydopptakene dine. Vi transkriberer lydfilen din raskt og effektiv, og du trenger ikke å bekymre deg for at det skal gå utover den språklige kvaliteten, for det er noe vi ivaretar på aller beste måte.