Fotpedal til transkribering

Mange lurer på hvor lang tid det tar å transkribere en lydfil. Dette er et spørsmål som har et litt mer kjedelig svar enn det mange tror, for det finnes ingen fasit når det gjelder tidsbruk på transkribering. En fotpedal kan imidlertid gi fortgang i prosessen.

Din Transkribent tar på seg alle typer transkriberingsoppdrag. For oss spiller det ingen rolle hvor høy eller lav vanskelighetsgraden på oppdraget er. Vi hjelper deg mer enn gjerne uansett!

Det som derimot ikke forandrer seg når det gjelder transkribering, er hva som er nødvendig utstyr og hva som bare er kjekt å ha. I sistnevnte kategori finner vi blant annet fotpedal til transkribering.

Denne artikkelen er for deg som er nysgjerrig på hvilket utstyr en transkribent benytter seg av. Kanskje er dette karriereveien du velger å gå for om et par år?

Person arbeider med transkribering

Hva er transkribering?

Når noen transkriberer så lytter vedkommende til en lydfil for så å skrive ned det de hører. Det handler altså om å adaptere innholdet i en lydfil til et tekstformat.

Hvor detaljert transkribentens notater er vil imidlertid ta utgangspunkt i hvilken transkripsjonsstil vedkommende jobber med akkurat der og da:

  • Verbatim transkripsjon
  • Intelligent verbatim transkripsjon

Det stilles ulike krav til disse transkripsjonsstilene, og det er viktig å følge dem til punkt og prikke. Eksempelvis handler verbatim transkripsjon om å få med alt på lydfilen (ord og annen ikke-verbal kommunikasjon). Intelligent verbatim transkripsjon fjerner den ikke-verbale kommunikasjonen.

Transkribert tekst i papirform

Dette utstyret trenger en transkribent

Transkribering er i og for seg ganske enkelt. Så lenge du har lydopptak, god lytteevne og noe å skrive med eller på, så kommer du veldig langt. Det betyr imidlertid ikke at du bør stoppe der.

En transkribent er ikke avhengig av mye fancy utstyr for å få hjulene til å gå rundt. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at det gir hver enkelt transkribent et mye bedre utgangspunkt dersom man har en litt mer utvidet utstyrsliste.

I tillegg til lydopptak, lytteevne og noe å skrive med, kan en transkribent ha god nytte av følgende utstyr:

  • Headset
  • Datamaskin (om din definisjon av «noe å skrive med eller på» er penn og papir)
  • Kontorstol
  • Fotpedal

Selv om mesteparten av dette er noe de fleste har hjemme, så er det viktig å understreke verdien det kan ha på arbeidsdagen. En god kontorstol lar deg sitte komfortabelt gjennom dagen, headsettet kan gjøre det enklere å konsentrere seg og datamaskinen og fotpedalen øker effektiviteten din.

Transkribering på PC

Fotpedal lar transkribenten jobbe mer effektivt

Å ha en fotpedal kan faktisk gjøre det mulig å jobbe mer effektivt. Dette er imidlertid noe mange foretrekker å teste ut for å se at det faktisk fungerer bra.

En fotpedal fjerner behovet for å bytte mellom de forskjellige programmene du bruker hvert andre minutt. Uten fotpedal må du forlate dokumentet for å sette lydopptaket på pause, men fotpedalen gjør at du slipper dette.

Stadig pausing høres ganske tungvint ut, ikke sant? Men dette slipper du altså ved å investere i en fotpedal. I stedet vil fotpedalen la deg enkelt starte og stoppe lydopptaket når du trenger det ved hjelp av foten din som er plassert under skrivebordet. Dette er rene oppskriften på suksessfull transkripsjon!

Transkribering på datamaskin med lydfil fra mobil

Få hjelp til transkribering

Jobber du med en omfattende arbeids- eller skoleoppgave som inkluderer det å transkribere ett eller flere lydopptak? Det er noe vi i Din Transkribent kan hjelpe deg med!

Din Transkribent tilbyr forskjellige transkripsjonstjenester, så kan du få hjelp til å transkribere hva enn det skulle være. For oss spiller heller ikke oppdragsstørrelsen noen stor rolle, siden vi tar på oss både store og små oppdrag!

Trenger du hjelp til å transkribere lydmateriale? Da er det bare å ta kontakt med oss. Vi gir deg mer informasjon om hvordan vi vil gå frem for å hjelpe deg så fort vi bare kan!