iPhone til lydopptak | En guide

Mange velger å bruke iPhone til lydopptak. Dette er praktisk, siden du slipper å drasse på en egen lydopptaker eller diktafon. Mobilen har du sannsynligvis med deg i lomma uansett. Den kan derfor brukes til å spille inn lyd på kort varsel ved behov.

 En iPhone kan for eksempel brukes til å spille inn lyd fra en forelesning på skolen, eller til innspilling av intervjuer. La oss se nærmere på hvordan du kan bruke iPhone til lydopptak!

Taleopptak til lydopptak med iPhone

Hvordan bruke Taleopptak-appen på iPhone?

En iPhone har mange medfølgende apper, og blant disse finner man «Taleopptak». Dette er en veldig enkel og brukerorientert app som ikke krever noen forkunnskaper. Du trenger bare å åpne appen og trykke på en knapp for å starte innspillingen:

  1. Åpne Taleopptak på iPhone
  2. Klikk på den runde, røde knappen for å starte innspilling
  3. Trykk på firkanten for å stanse eller pause innspillingen
  4. Rediger lydklippet etter eget ønske
  5. Du finner alle opptakene dine i appen

Du kan selvfølgelig også laste ned eksterne apper som er utviklet av andre enn Apple. I App Store finner du mengder av apper for iPhone til lydopptak. Vi kan blant annet nevne Lydopptak Pro fra utvikleren Linfei Ltd.

Taleopptak gir lydopptak på iPhone og Mac

Er taleopptak på iPhone gratis?

Taleopptak på iPhone kan utføres helt gratis. De fleste apper for iPhone til lydopptak koster ingenting. Appen som følger med på telefonen din (Taleopptak) er også helt gratis å bruke.

Du finner også mer avanserte apper for lydopptak, som kanskje koster noen kroner. Dette informeres du imidlertid om i appen, slik at du ikke får noen overraskelser.

De fleste apper som koster penger har en «kjøp i app»-funksjon. Det betyr at ekstratjenester som eventuelt koster penger må kjøpes bevisst i appen.

 

Flere muligheter for lydopptak på iPhone

Er Taleopptak på iPhone borte?

Dersom du opplever at Taleopptak har forsvunnet på mobilen, har du sannsynligvis slettet appen med et uhell. Dersom du ønsker å bruke iPhone til lydopptak med denne appen, kan du imidlertid laste den ned på nytt.

 Det eneste du da trenger å gjøre, er å åpne App Store og søke på «Taleopptak». Sjekk at det er Apple som står bak appen, for å være på den sikre siden.

Transkribert dokument fra lydopptak på iPhone

Hva er tillatt lengde på taleopptak på iPhone?

I utgangspunktet kan du ta så lange taleopptak du bare vil. iPhone til lydopptak kan imidlertid by på begrensinger om du har lite lagringsplass på mobilen. Har du planer om å spille inn et lengre klipp, bør du derfor sjekke at du har nok plass.

 Husk at du kan kjøpe ekstra lagringsplass i iCloud ved behov. Da slipper du å lagre innhold lokalt på mobilen. Ved å lagre lydopptak i en sky, får du også tilgang på klippet fra flere av Apple-enhetene dine.

iPhone for telefonsamtale eller lydopptak

Hvordan gjøre lyd om til tekst?

Hvis du har brukt en iPhone til lydopptak, sitter du kanskje med timevis av lydklipp. Har du kanskje intervjuet noen til bacheloroppgaven din? Eller spilt inn en lang forelesning? Det kan uansett være vanskelig å bearbeide klippet i etterkant.

 Skal du finne frem til ulikt innhold i klippet, innebærer dette kanskje at du må spole mye frem og tilbake. Mange ønsker derfor å transkribere lydklippet. Det betyr at innholdet i lydfilen blir overført til skriftformat. Da blir innholdet også søkbart, og enklere å jobbe med.

 Transkribering er i utgangspunktet ganske enkelt. Du trenger bare å høre på lydklippet og skrive ned det som sies. Mange blir likevel forbauset over hvor tidkrevende dette er. Det å transkribere 20 minutter med lyd kan ta både én, to og tre timer.

 Det er mange faktorer som påvirker tidsbruk. Lydkvalitet og hastighet på samtalen er blant de viktigste. Snakker flere i munnen på hverandre kan prosessen også bli komplisert.

Transkribering av lydopptak fra iPhone

Få hjelp til transkribering av lydopptak

Ønsker du å bruke en iPhone til lydopptak? Da kan du for eksempel anvende Taleopptak eller lignende apper. Det er enkelt å spille inn lyd, men transkriberingsprosessen kan ta lang tid.

 Dersom du ønsker hjelp med transkribering, kan vi gjøre jobben for deg. Våre transkribenter sørger for presis overføring av innholdet.

 Kontakt Din Transkribent i dag for mer informasjon!