Konverter MP3-fil til tekst med transkribering

Har du en MP3-fil du ønsker å konvertere til tekst? Da er transkribering løsningen du leter etter. Les denne artikkelen for mer informasjon om hvordan du skal gå frem for konvertering.

Dersom du har tatt opp et intervju eller en samtale for eksempel, ønsker du helt sikkert en tilsvarende tekstfil. Transkribering av en MP3-fil sørger for nettopp dette.

Transkribering er nok bedre kjent som tale-til-tekst. Teknologien her har utviklet seg mye, men dessverre er ikke auto transkribering særlig effektivt på norsk enda.

Fortvil derimot ikke – du kan nemlig transkribere manuelt! Alt du trenger er en PC, transkriberingsprogram og din lydfil i MP3-format.

Transkriberingsprogram

Hvilket transkriberingsprogram bør jeg velge?

For å sette i gang transkriberingen, må du fyre opp din PC og benytte et transkriberingsprogram. Det finnes nedlastbare programmer, men du kan også benytte deg av disse rett i nettleseren.

Din Transkribent benytter Transcribe fra Wreally, da vi mener dette programmet er enkelt og intuitivt. Merk at det finnes andre løsninger som er gratis og veldig like i kvalitet.

Du kan lese vår test av programmene for mer informasjon om hvilket som kan passe deg.

MP3-fil til tekst

Slik konverterer du MP3-fil til tekst

Uavhengig av programmet, skal du laste opp din MP3-fil i brukerflaten. Inne i programmet, kan du spille av, pause, og spole både frem og tilbake. Du kan også justere tempoet på lydavspillingen.

I programmet vil det også være en tekstboks, der du kan notere det som sies. Det gjelder da å klare å holde følge med lydopptaket når du skriver. Transkribering er ganske enkelt en kunst.

En god transkribent kan komme seg gjennom lydopptaket opptil dobbelt så raskt som nybegynnere. Våre transkribenter bruker flere transkriberingsteknikker, samt fotpedal til jobben.

Transkribert tekst

Derfor er en transkribert tekst fordelaktig

En transkribert tekst er meget fordelaktig. Det er flere grunner til dette, men søkbarheten er nok den mest åpenbare. Du kan nemlig raskt finne frem til informasjonen i tekstdokumentet ditt.

Alt du trenger å gjøre, er å for eksempel søke: «Holmlia». Da kommer du direkte til delen der dette ble snakket om, fremfor å lytte gjennom flere minutter med lydopptak for å finne det.

Spesielt gunstig er dette for de som har tatt opp intervjuer til bachelor-/masteroppgave eller forskning. Her er det gjerne flere timer med opptak, slik at transkribering er særlig nyttig.

MP3-fil til tekst

Hva koster konvertering av MP3-fil til tekst?

Konvertering av MP3-fil til tekst trenger ikke være så kostbart. Prisene varierer stort i markedet. Noen tar seg betalt per arbeidstime, mens andre tar seg betalt per time med lydopptak.

Din Transkribent benytter seg av en fastpris per lydtime. Dette gir deg en transparent og enkel pris å forholde deg til, og vi gir deg et av de laveste prisene på markedet. 

Vi har dessuten prismatch, slik at om du finner en rimeligere pris hos konkurrenter, tilbyr vi deg samme pris for å transkribere lydopptaket. Vårt mål er at du skal bli fornøyd som vår kunde!

Motta første 500 ord gratis

Din Transkribent gir deg alltid de første 500 ordene helt gratis. Dette gjelder også transkribering. For en lydfil, tilsvarer 500 ord gratis omtrent 5 minutter av opptaket.

Alt du trenger å gjøre for å motta gratisprøven, er å kontakte oss på e-post med forespørselen. Vårt hyggelige team vil da svare deg innen kort tid. Vi ser frem til å høre fra deg!