Lydopptak-app for enkel innspilling av lyd! 

Ønsker du å ta opp en forelesning eller et intervju? I så fall trenger du ikke å gå til innkjøp av en båndopptaker eller diktafon. Sannsynligvis har du et brukbart verktøy allerede: Nemlig smarttelefonen din! Med en lydopptak-app kan du spille inn lyd på få sekunder.  

La oss se nærmere på noen av mulighetene som finnes. 

Snakkebobler: Er lydopptak i arbeidsforhold lovlig?

Finn en lydopptak-app på smarttelefonen din 

Uansett om du har Android, iPhone eller andre mobiltyper, vil du kunne finne mange gode apper for lydopptak. Det kan også være at enheten din har en app installert allerede. Det gjelder hvert fall for iPhone.   

Apple har sine egne verktøy-apper, og disse ligger på telefonen din fra før av. Blant dem finner vi en lydopptak-app kalt «Taleopptak». Det finnes også mange ulike apper på App Store, dersom du ønsker en app med flere funksjoner for redigering og deling.  

Da Apple sin egen «Taleopptak» er gratis, anbefaler vi deg å teste ut denne før du eventuelt vurderer andre løsninger.  

For Android-brukere er det også flere lydopptak-apper tilgjengelige. Appen «Voice Recorder» er forhåndsinstallert på telefonen din. Lydopptak på Android kan også gjøres ved hjelp av tredjepartsapper, om ønskelig. 

Lydopptak iphone

Hvordan ta lydopptak på mobilen? 

De ulike appene for lydopptak er stort sett veldig enkle å ta i bruk. Som regel trenger du bare å åpne din utvalgte lydopptak-app, og deretter trykke på «spill inn»-knappen. Enklere blir det neppe!  

I mange av appene vil du også få mulighet til å redigere og lagre klippene du spiller inn. Du kan for eksempel klippe bort noe som blir sagt, eller endre på lyden. 

Forstørrelsesglass: Alt om lydopptak i arbeidsforhold

Vær obs ved opptak av samtaler 

Uansett hvilken enhet eller lydopptak-app du bruker, er det viktig å huske på at opptak av samtaler kan være ulovlig. Hovedregelen er at du selv må ta del i samtalen for at det skal være lovlig å spille den inn. Be helst om tillatelse fra alle partene, for ordens skyld. 

Grunnet personvern, er opptak av samtaler et område hvor du bør trå forsiktig. Sørg for at du er innforstått med de juridiske rammene for lydopptak på det området du befinner deg.  

Mann med stjernetegn

Hvilken app for lydopptak er best? 

Hva som er den beste lydopptak-appen på markedet er vanskelig å si, da alle brukere kan ha ulike krav og forventnunger. Kanskje er det diverse spesifikasjoner som passer bedre til akkurat din lydopptak-situasjon, versus en annens.   

Dersom du ønsker en lydopptak-app med avanserte funksjoner og høy kvalitet, finnes det uansett mange gode alternativer. Det beste valget vil avhenge av hvilken mobiltelefon og hva slags operativsystem du bruker.   

Android 

Blant de beste appene for lydopptak på Android, kan vi nevne Voice Recorder. Blant tredjepartsappene som befinner seg i toppsjiktet, kan vi nevne være Easy Voice Recorder Pro, Smart Recorder og RecForge II Audio Recorder.   

Alle disse appene tilbyr funksjoner som kan hjelpe brukeren å lage gode lydopptak på mobiltelefonen sin.  

Apple / iPhone 

Hvis du bruker en Apple-enhet, så kan vi anbefale deg å teste Taleopptak-appen. Denne byr på enkel innspilling av lyd, og har dessuten brukervennlige redigeringsfunksjoner.   

Hvis du ønsker å bruke en annen app, kan du for eksempel installere Voice Recorder PRO eller HT Professional Recorder. Sjekk ut App Store – her finnes det utallige alternativer. Husk at du kan se hva andre brukere mener om appene før du installerer dem.  

Windows 

Windows-enheter har flere gode lydopptak-muligheter. Blant de aller beste lydopptak-appene kan vi nevne Audacity, WavePad og Streaming Audio Recorder.  

Disse appene er absolutt verdt å sjekke ut dersom du ønsker enkle og gode løsninger. Husk at mange av appene dessuten er helt gratis! 

Dame får hjelp med transkribering av rettssak, og hopper av glede!

Skriv om lydopptak til tekst 

Å ta et lydopptak er veldig praktisk, siden du kan lagre viktig informasjon uten å måtte ta notater underveis. Dette er blant annet en fordel i intervjusituasjoner – for eksempel i forbindelse med master- eller bacheloroppgaver. 

Skal du behandle materialet i etterkant, er det imidlertid mer praktisk å ha informasjonen i form av tekst. For å få dette til, må du transkribere lydopptaket ditt. Dette kan være tidkrevende arbeid, men vil forenkle arbeidet med dataene du har samlet inn. 

To personer hilser i jobbsammenheng: Er lydopptak i arbeidsforhold lovlig?

Få hjelp med transkribering av lydklipp 

Har du spilt inn lyd med en lydopptak-app eller andre enheter, og trenger innholdet svart på hvitt? Dersom du ikke har tid eller tålmodighet til å transkribere, kan våre transkribenter hjelpe deg!  

Din Transkribent har profesjonelle transkribenter som daglig arbeider med å overføre lyd til tekst. Send oss lydklippet ditt, og få kvalitetstekst i retur på 1, 2, 3!