Lydopptak NAV 

Hvis du skal ha et viktig møte, kan det være en god idé å ha et lydopptak av samtalen. Slik kan man gå tilbake og notere seg viktige ting som blir sagt. Man kan selvsagt notere for hånd underveis i møtet også. Et lydopptak sikrer derimot at du ikke går glipp av noe som helst. 

Hvis du for eksempel er en NAV-veileder, kan det være fint å ha orden i hva som blir sagt i møter med brukerne dine. Enten det er snakk om tiltak, behandling eller veien videre, så er det en god idé å ha oversikt over alt dere diskuterer. Det er fint både for deg, brukeren din og for eventuelle andre aktører som er med i prosessen. 

Ta opp lyd fra pc

Viktige ting å huske på når du skal ta lydopptak i en NAV-samtale 

Det høres veldig enkelt ut å ta lydopptak. Det er likevel noen ting man burde huske på før man går i gang. 

Det aller viktigste å tenke på hvis man skal ta lydopptak, uansett hvilken situasjon det gjelder, er personvern og samtykke. Lag et samtykkeskjema som alle som skal være med i møtet kan signere under. Slik kan de samtykke til at du gjør lydopptak av det de sier. Da vet du med 100 % sikkerhet at alle som er med i møtet vet hva som skjer med informasjonen de deler. 

Videre må man tenke på hvordan man får gjort et bra lydopptak. Det er ingen vits i å ha et opptak av møtet hvis man ikke hører hva som blir sagt! Da er det noen ting som kan hjelpe, som man bør huske på. 

Her er noen tips for å få bra lydopptak: 

 • Sikre at lydopptakeren på telefonen din fungerer bra. Eventuelt kan du investere i en ordentlig båndopptaker. Du må ikke punge ut for det dyreste utstyret for å forsikre god kvalitet! 
 • Ha møtet i et stille rom. Enten det bare er deg og én annen person i møtet, eller om det er et møte med flere aktører, er det en god idé å holde møtet innendørs på et privat rom. Det er veldig forstyrrende med lydopptak på caféer og utendørs, hvor det er mye støy. 
 • Ikke sitt for langt unna lydopptakeren! Selvsagt skal du ikke sitte med lydopptakeren helt inntil munnen din. Hvis du eller en av de andre i møtet sitter på andre siden av rommet fra opptakeren, kan det derimot være vanskelig å høre hva som blir sagt. 
 • Be alle deltakere om å snakke høyt og tydelig, så langt det lar seg gjøre. 
  Ta opp lyd

  Få hjelp med transkriberingen! 

  Hvis du har ett eller flere lydopptak du gjerne skulle hatt lettere oversikt over, kan en transkripsjon hjelpe. Arbeidet kan Din Transkribent gjøre for deg! Transkribering kan være knotete arbeid som tar lang tid. Det kan være fint å slippe å gjøre selv, og heller la profesjonelle gjøre det for deg. 

  Vi i Din Transkribent har lang erfaring med transkribering. Vi har et team av transkribenter som er nøye og svært dyktige i sitt arbeid. Vi kan gi deg så ordrett som du vil ha det, eller «pynte» på teksten og gjøre den mer lettleselig for deg (uten å endre på det som blir sagt, selvfølgelig!). 

  Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!