Lydopptak på iPad

Med lydopptak på iPad kan du enkelt spille inn lyd fra intervjuer, forelesninger og møter. Siden du kan bruke nettbrett eller mobil til lydinnspilling, trenger du ikke å kjøpe en egen diktafon eller lydopptaker. Du har sannsynligvis alle verktøyene du trenger allerede.

Vi skal her ta en titt på hvordan du kan utføre lydopptak på iPad og andre Apple-enheter. Prosessen er like enkel som den er genial.

4 stykker holder puslespillbiter

Hvordan spille inn lyd med iPad?

Lydopptak på iPad er lekende lett. Enheter fra Apple har nemlig ferdig innstilte apper – deriblant en app kalt Taleopptak. Med Taleopptak kan du med få tastetrykk gjøre et lydopptak med nettbrett, Mac eller mobil.

Dersom du har en iPad, trenger du bare å åpne Taleopptak-appen direkte fra hjem-siden. Deretter kan du klikke på den røde knappen midt på skjermen, som indikerer start av innspilling. Når du skal pause eller stanse klippet ditt klikker du på firkanten.

Du vil se at lydopptak på iPad lagres direkte i appen. Du kan bla deg gjennom alle innspillinger via appen. Klippene sorteres etter dato, og du kan gi dem navn. Dette gjør prosessen både oversiktlig og brukervennlig.

Mann jobber på PC

Er taleopptak på iPhone og iPad gratis?

Lydopptak på iPad koster ingenting om du bruker appen «Taleopptak». Husk at det også er mulig å finne diverse andre lydopptak-apper i Apples App Store. Noen av disse kan koste penger, men majoriteten av løsningene er gratis.

Appene for lydinnspilling er i de fleste tilfeller gratis å installere på enheten. Er det tilleggstjenester som koster penger, kan disse kjøpes direkte i appen.

Grunnleggende innspilling av lyd pleier imidlertid ikke å koste noe som helst. Det gjør lydopptak på iPad, iPhone og lignende til billige alternativer til profesjonelle lydopptakere.

Mann arbeider på PC

Andre apper for lydopptak på iPad

I App Store kan du søke på «lydopptaker», «voice recorder» eller lignende. Du vil da få opp mange gode alternativer til Taleopptak. Du kan også laste ned Taleopptak fra App Store, dersom du av ulike grunner har slettet appen tidligere.

Blant de andre appene som tilbys for lydopptak på iPad, kan vi nevne Voice Memo, Lydopptak – Lydredaktør og Stemmeopptaker. Vi anbefaler deg å sjekke anmeldelser fra andre brukere, slik at du velger en best mulig app.

Mann søker med kikkert

Få bedre lydkvalitet ved lydopptak på iPad

Enten du gjør lydopptak med iPad eller andre enheter, er det kjedelig om resultatet blir dårlig. Dette kan gjøre det vanskelig å transkribere lydklippet i etterkant, noe som er verdt å ha i bakhodet.

Med noen enkle knep kan du sikre at lydfilen får god lydkvalitet. Her er noen gode tips til deg som skal gjøre lydopptak med iPad:

  • Spill inn lyd i et støysvakt miljø (finn et stille rom)
  • Unngå at flere snakker samtidig
  • Snakk tydelig og passe fort (eller be intervjuobjektet gjøre det)
  • Sørg for at innstillingene i lydopptakeren er optimale (reduser bakgrunnsstøy om mulig)

Husk at det også er mulig å fjerne støy fra lydopptak, dersom skaden allerede har skjedd. Dette kan blant annet gjøres med lydredigeringsprogrammer.

Sjekkliste oppgaver

Hvorfor transkribere innholdet i lydklippet?

Transkribering er smart, og ofte helt nødvendig. Har du lydklipp som varer lenge, kan det være veldig vanskelig å finne innholdet du leter etter. Kanskje du ønsker å finne det punktet i klippet der noen snakker om industriarbeid? Da må du kanskje lete gjennom hele lydfilen.

Spoling og stopping er tidkrevende, og i tillegg ganske kjedelig. Dersom du får innholdet i lydklippet skriftlig, kan du enkelt søke på «industriarbeid» og finne det du leter etter. Dette er spesielt praktisk når du har spilt inn lyd fra forelesninger og intervjuer.

Har du en podcast gjelder det samme prinsippet. Du kan enklere finne frem til innhold og gjøre det søkbart på nett. Dermed kan du tiltrekke mer organisk trafikk til podcasten din via Google. Samtidig får hørselshemmede mulighet til å nyte innholdet i podcasten.

3 kvinnelige transkribenter

Trenger du hjelp med transkribering av lydfil?

Lydopptak på iPad er både enkelt og gratis. Du kan enkelt spille inn lyd via appen Taleopptak, som er ferdig installert på nettbrettet. Det finnes også andre apper som kan brukes, og disse finner du i App Store.

Mange ønsker å gjøre lyd om til tekst, for eksempel i forbindelse med et intervju til en bacheloroppgave. Transkribering kan dessverre ofte være veldig tidkrevende. Da er det greit å vite at vi kan hjelpe deg.

Vi tilbyr svært gunstige priser på transkribering, og kan manuelt transkribere innholdet ditt for 1 500 kr per lydtime, eksklusivt moms.

Kontakt oss i dag, og motta ferdig transkribert innhold på 1, 2, 3!