Lydopptak på iPhone 6 | Slik går du frem!

Lydopptak på iPhone 6 er et supert alternativ til den gode, gammeldagse diktafonen. Ved hjelp av mobiltelefonen du allerede har i lomma, kan du enkelt spille inn lyd. Dette er praktisk enten det er snakk om et intervju eller et avhør.

 Apple er kjent for å lage brukervennlige produkter med like brukervennlige apper. Du kan også gjøre lydopptak på Mac – om du foretrekker det.

 Det finnes flere ulike muligheter når det kommer til lydopptak via iPhone 6. Mobilen har innebygde muligheter for lydopptak, men du kan også laste ned apper. Uansett hvilken løsning du velger, er det viktig å tenke over hvordan du sikrer god lydkvalitet.

Transkripsjon med lydopptak på iPhone

Lydopptak på iPhone 6 via appen Taleopptak

Dersom du har en iPhone 6, vet du allerede at den leveres med en rekke innebygde apper. Blant disse finner vi Taleopptak, som er en enkel og brukervennlig lydopptaker.

 Lydopptak på iPhone 6 kan enkelt gjøres med denne appen. Du går frem på følgende måte på mobiltelefonen din:

 • Åpne appen «Taleopptak»
 • Klikk på «Alle opptak»
 • Trykk på den røde knappen for å starte lydopptak
 • Stans lydopptak ved å trykke på rød firkant

 Du kan enkelt redigere lydopptak på iPhone 6 i etterkant. I så fall klikker du på de tre prikkene til venstre for lydopptak-filen, og deretter «Rediger opptak». For å sikre best mulig lydkvalitet i utgangspunktet, bør du utføre innspillingen i et støyfritt rom.

 Du kan spille inn lyd både via headset og den innebygde mikrofonen. Eventuelt kan du benytte en ekstern mikrofon. Plasser mobiltelefonen i en passelig avstand fra intervjuobjektet, og juster lydnivået med volumknappene.

Mann som transkriberer lydopptak på iPhone via Mac

Andre apper for lydopptak på iPhone 6

Det finnes mange programvareutviklere som lager apper dedikert for lydopptak på iPhone 6. Disse appene kan du finne i App Store. Søk på «lydopptak», «diktafon», «samtaleopptak» eller lignende. Du vil da få mange spennende apper å velge mellom.

 Sjekk gjerne antall stjerner de ulike appene har mottatt av brukerne. Dette gir deg en indikasjon på hvorvidt appen er god eller ikke.

 De fleste appene fungerer på tilsvarende vis som Apples Taleopptak. Du kan spole, pause og spille av lydfilene direkte i appen. Her er noen av de beste appene for lydopptak på iPhone 6, etter vår erfaring:

 • «Lydopptak – taleopptak» fra Linfei Ltd.
 • «Lydopptak Pro – opptak app» fra Linfei Ltd.
 • «Taleopptaker – Voz» fra Hieu Nguyen
 • «Diktafon – taleopptak» fra Siarhei Dzerhachou
 • «Lydopptak – lydredaktør» fra OneStep Inc.
Tips til lydopptak på iPhone 6

Slik får du god lydkvalitet på lydopptak

Uansett om du bruker Apples innebygde lydopptaker eller laster ned en ekstern app, er god lydkvalitet viktig. Dersom du skal overføre innholdet fra lydfil til tekst i etterkant, forenkles prosessen om lyden er god.

Uklar lyd, folk som snakker i munnen på hverandre eller støy kan redusere lydkvaliteten betraktelig. Her er våre beste tips for å oppnå god lydkvalitet ved lydopptak med en iPhone 6:

 

 1. Pass på at mobilen er plassert i passe avstand fra lydkilden
 2. Unngå områder med mye støy (f.eks. trafikk, barnehager eller lignende)
 3. Unngå at flere prater samtidig
 4. Aktiver støyreduksjon i lydopptak-appen
Lagre lydopptak på iPhone 6

Er taleopptak på iPhone gratis?

De fleste appene for lydopptak på iPhone 6 er gratis. I noen av appene kan du kjøpe ekstra funksjoner ved behov. Apper som tilbyr kjøp av ekstratjenester er merket med «Kjøp i app» på App Store.

 Siden de fleste lydopptak-apper for iPhone er helt gratis, er de også tilgjengelig for alle. Du trenger ikke lengre å investere penger i dyre lydopptakere eller diktafoner på elektrobutikken.

Lydopptak på iPhone 6 til intervju

Hvorfor transkribere lydopptak?

Det finnes mange gode grunner til at noen ønsker å transkribere lydopptak fra iPhone 6. Har du for eksempel gjort et intervju til en bachelor- eller masteroppgave? Da ønsker du sannsynligvis å inkludere innholdet fra intervjuet ditt i den skriftlige oppgaven.

 Også advokater og leger ønsker å transkribere lydopptak, for eksempel fra rettssaker eller samtaler med pasienter. Dette gjør at innholdet kan journalføres eller lagres. Den største fordelen med å ha innholdet skriftlig, er at man kan søke seg frem til det man leter etter.

 Det kan bli mye leting og spoling om du skal finne frem til en spesifikk ting i et lydopptak. Dersom innholdet er skriftlig, kan du med et enkelt søk finne det du leter etter. Skal intervjuet deles på nett, vil skriftlig innhold også være gunstig for SEO.

 Søkemotorer kan ikke tolke lydinnhold på samme måte som skriftlig innhold. Med et skriftlig intervju kan Google drive organisk trafikk til siden din. Dette er for eksempel praktisk om du har en blogg eller lignende!

Lydopptak på iPhone 6 for transkribering

Få hjelp med transkribering av iPhone-lydfil

Lydopptak på iPhone 6 er både lett tilgjengelig, enkelt og i de fleste tilfeller gratis. Det gjør enheten ypperlig for opptak av for eksempel intervjuer, podcaster eller avhør. Når lydklippet er klart, ønsker du kanskje å overføre innholdet til tekst.

Tekst er søkbart og SEO-vennlig, og ofte nødvendig om du for eksempel skal levere en masteroppgave. Transkribering handler om å overføre lydfil til tekst, noe som kan være tidkrevende. Dersom du trenger hjelp til dette, kan Din Transkribent hjelpe deg.

Vi har Norges beste pris på transkripsjon, og tilbyr våre tjenester for 1 500 kr eksklusiv mva. per lydtime.

 Kontakt oss i dag og motta en ferdig transkribert tekst!