Lydopptak iPhone

Ønsker du å gjøre lydopptak med iPhone? Dette kan være praktisk enten du skal spille inn lyden av en forelesning, et intervju eller andre ting. Finn ut hvordan du går frem!

Lydopptak på iPhone er både enkelt og lett tilgjengelig dersom du har en mobiltelefon fra Apple. Visste du at en iPhone som regel har en ferdiginnstilt app kalt «Taleopptak»? Med denne kan du spille inn lyd av alt fra intervjuer til forelesninger.

Finn ut hvordan du går frem for å få et best mulig lydopptak med iPhone!

Taleopptak på iPhone

Lydopptak med iPhone app

Lydopptak med iPhone er en enkel sak, spesielt dersom du har en egen lydopptaker-app. Den ferdig installerte appen Taleopptak gir deg mange muligheter.

I innstillingene kan du velge hvorvidt taleopptaket skal slettes øyeblikkelig, eller etter 1, 7 eller 30 dager. Du kan også velge at taleopptak ikke skal slettes i det hele tatt.

Du får også mulighet til å velge lydkvalitet når du gjør lydopptak på iPhone med Taleopptak. Du kan velge mellom komprimerte lydfiler eller at lyden skal spilles inn uten tap av lydkvalitet.

Husk at det også finnes en rekke apper du kan laste ned for lydopptak på iPhone. Disse finner du i App Store, og de aller fleste er gratis. Her er en oversikt over de mest populære appene for lydinnspilling på iOS-enheter:

 

  • Taleopptak
  • Lydopptak – taleopptak
  • Lydopptak Pro
  • Stemmeopptaker – Lydredigerer
  • Voice Recorder Lite
  • Record it!
  • Diktafon – Taleopptak
Lydopptak på iPhone av telefonsamtale

Taleopptak på iPhone av telefonsamtale

Lydopptak på iPhone kan ha en rekke formål. Noen ganger ønsker du kanskje å spille inn et intervju eller faglig informasjon på et foredrag. Dette kan også gjøres med en dedikert opptaker til intervju. Man kan også spille inn telefonsamtaler med iPhone. Det finnes en rekke apper som er designet spesielt for dette: 

  • TapeACall
  • Samtaleopptaker – RecMyCalls
  • Automatisk opptaksenhet 

Er det lovlig å spille inn telefonsamtaler? Hovedregelen er at dette er lovlig så lenge du selv deltar i samtalen. Det er derimot ikke lovlig å spille inn samtaler mellom andre uten at de selv har gitt sitt samtykke til dette.

Taleopptak iPhone lengde

Taleopptak på iPhone lengde

Hvor lange lydklipp kan spilles inn under lydopptak på iPhone? I de fleste tilfeller er det mulig å spille inn flere timer med lyd. Dette kan imidlertid avhenge av hvor god lagringsplass du har på mobilen din. Husk at du kan velge å komprimere lydfilen slik at den tar mindre plass.

Det kan også hende at ulike apper for lydopptak på iPhone har ulike begrensinger når det kommer til lengde. Dette kan du lese mer om i innstillingene til den enkelte appen.

Lydfil til tekst med transkribering

Transkribering av lydopptak fra iPhone

Det er populært å spille inn lyd med apper for lydopptak på iPhone. I noen tilfeller kan det være ønskelig å få lyden overført til skriftlig format. Dette er spesielt vanlig dersom noen har spilt inn et kvalitativt intervju til masteroppgave, bacheloroppgave eller lignende.

Transkripsjon handler om å overføre det som blir sagt i et lydklipp til skriftlig format. Denne prosessen kan være tidkrevende, spesielt dersom det er snakk om et langt lydklipp. Den som transkriberer teksten må ofte høre gjennom klippet flere ganger, og pause det underveis.

Mann med kappe på hjelper med transkribering

Trenger du hjelp med transkripsjon? 

Lydopptak på iPhone gir deg mange muligheter, og det finnes en rekke apper å velge mellom. Både telefonsamtaler, intervjuer, samtaler og foredrag kan spilles inn med et enkelt tastetrykk. Det som kan være mer utfordrende, er å overføre lyd til tekst.

Din Transkribent er en transkripsjonstjeneste som sikrer deg nøyaktig overføring fra lydfil til tekstfil. Våre transkribenter går gjennom lydklippet bit for bit, og markerer hvem som sier hva. Vi kan også inkludere transkripsjonsnøkler ved behov.

Vi kan ta utgangspunkt i råmateriale du har gjort med lydopptak på iPhone. Kontakt oss i dag for mer informasjon!