Lydopptak på MacBook Pro

Lydopptak på MacBook Pro er enkelt å utføre, og en praktisk måte å spille inn lyd på. Skal du for eksempel på forelesning eller intervjue noen, kan lydopptak på en Mac være midt i blinken. Men hvordan går man egentlig frem?

Vi skal her forklare deg hvordan du utfører lydopptak på MacBook Pro, og hvordan du kan gå frem på andre populære Apple-produkter. Fremgangsmåten er enklere enn du kanskje tror!

Hvordan gjøre lydopptak på MacBook Pro?

Hvordan gjøre lydopptak på MacBook Pro?

Dersom du ønsker å gjøre et lydopptak på MacBook Pro, trenger du bare å åpne et program som lar deg spille inn lyd. Det finnes et eget program for dette på Mac-en din allerede, noe som gjør det enkelt å komme i gang:

 • Klikk på Launchpad på verktøylinjen
 • Klikk på «Voice memos» eller «Taleopptak» (navn avhenger av språkinnstilling på Mac)
 • Klikk på opptaksknappen (rød knapp) for å starte innspillingen
 • Klikk på stoppknappen for å pause klippet
 • Klikk på «Ferdig» når du er ferdig å spille inn lyd
 • Lagre filen med ønsket navn

Prosessen er med andre ord veldig «rett frem» og intuitiv. Du kan også laste ned andre apper og programmer for lydopptak på MacBook Pro, dersom Taleopptak ikke dekker behovene dine godt nok.

Hvordan gjøre lydopptak på MacBook pro?

Finnes Taleopptak på iPhone?

Ja, Taleopptak er en app for lydopptak på MacBook Pro, men finnes også på andre Apple-enheter. Du kan dermed spille inn lyd både på iPhone, iPad og MacBook Air også, ved hjelp av den samme, enkle metoden.

På iPhone og andre Apple-enheter kan du også laste ned andre apper for lydinnspilling. Sjekk ut App Store og finn en app som passer dine behov.

personer som lærer om lydopptak på MacBook Pro

App for opptak av telefonsamtaler finnes også

Med Taleopptak kan du enkelt spille inn lyd, for eksempel under et intervju eller lignende. Dersom du heller ønsker å spille inn lyd fra en telefonsamtale, finnes det egne apper for dette formålet.

Da må du i så fall søke på aktuelle apper i App Store, siden det ikke finnes en app som dette som er ferdig installert på Apple-enheter.

Sjekkliste for lydopptak på MacBook Pro

Hvordan gjøre skjermopptak på Mac?

Lydopptak på MacBook Pro er enkelt, men du kan også spille inn lyd og bilde – dersom du ønsker det. Hvis du vil gjøre skjermopptak på Mac, går du frem på følgende måte:

 

 1. Åpne verktøylinjen til skjermbilde ved å trykke på «Shift» + «Command» + «5»
 2. Velg videoopptak av skjerm
 3. Åpne QuickTime Player (finnes i mappen «Programmer»)
 4. Velg «Arkiv» og «Nytt skjermopptak»
 5. Velg en mikrofon dersom du ønsker å spille inn lyd også
 6. Start opptak ved å trykke på «Ta opp» og klikke på skjerm
 7. Stopp opptak ved å trykke på stopp-knapp (firkant)

Prosessen er med andre ord noe mer komplisert når du ønsker å spille inn både lyd og bilde samtidig. Men det er samtidig enkelt nok til at du kan klare det uten å ha mye datakunnskap fra før.

Person som transkriberer lydopptak på MacBook Pro

Derfor bør du transkribere lydfil etter lydopptak på Mac

Når du har et lydopptak på MacBook Pro, er det gjerne snakk om en innspilling av et intervju, en forelesning eller andre viktige ting. I mange tilfeller kan det være gunstig å transkribere innholdet.

Med transkribering mener vi å overføre innholdet i lydopptaket til tekst. Dette vil kunne gi deg følgende fordeler:

 

 • Tekst er søkbart og enklere å analysere/etterbehandle
 • Siden du har innholdet i tekstformat blir det mer SEO-vennlig om det publiseres på nett, og dermed kan flere finne nettsiden/innholdet ditt
 • Du kan nå ut til flere med innholdet – som personer med nedsatt hørsel
Dame hopper av glede: Slik gjør du enkelt lydopptak på MacBook Pro

Motta hjelp med å transkribere lydopptak fra MacBook Pro

Dersom du har behov for å gjøre et lydopptak på MacBook Pro, er det forholdsvis enkelt å sette i gang. Du trenger bare å åpne Taleopptak-appen for å spille inn lyd, eller du kan laste ned eksterne programmer som gjør samme nytten.

Når du har lydfilen din, er det kanskje ønskelig å transkribere den. Siden dette ofte tar veldig mye tid, synes mange det er greit å få hjelp med transkriberingen. Her kan Din Transkribent hjelpe deg. Vi har erfarne og flinke transkribenter som overfører lyd til tekst på 1, 2, 3.

Vi transkriberer lydopptaket ditt manuelt ved å lytte gjennom det og skrive ned det som blir sagt. Dette sikrer et presist og pålitelig resultat.

Bestill transkribering av lydopptak i dag, og motta dine første 500 ord gratis!