Lydopptak | PC for innspilling av lyd

Har du behov for å gjøre et lydopptak? PC er et supert verktøy til formålet. Du kan også bruke mobiltelefon eller nettbrett. Du kan altså spille inn lyd med enhetene du har for hånd, og trenger ingen diktafon. De fleste enheter har innebygde verktøy for lydopptak!

Lydopptak med PC eller Mac er veldig enkelt, og du kan spille inn lyd med få tastetrykk. Dette passer fint hvis du skal spille inn lyd under en forelesning på universitetet, eller skal utføre et intervju.

I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan du utfører lydopptak på PC og andre enheter!

PC til lydopptak

Lydopptak | PC er et ypperlig verktøy

Når du skal gjøre et lydopptak, er en PC et godt arbeidsverktøy. En PC fra Windows har nemlig et innebygget verktøy for lydopptak kalt Taleopptak. Du kan finne verktøyet ved å søke i Windows, eller lete gjennom PC-ens programmer.

Taleopptak er et intuitivt program som passer både for nybegynnere og viderekomne. Du trenger i prinsippet bare å trykke på innspillingsknappen for å sette i gang. Deretter stanses klippet ved å trykke på stopp-knappen.

Du kan lagre lydklippet lokalt på datamaskinen din, eller dele det med andre. Lydopptak via PC passer både til intervjuer, foredrag og forelesninger. Siden du spiller inn lyden, trenger du ikke å bruke tid på notering underveis.

Lydopptak via PC eller app

Lydopptak med app

På de fleste nyere mobiler, PC-er og nettbrett kan du laste ned apper for lydopptak. Er du ikke fornøyd med det innebygde verktøyet for lydopptak, finnes det derfor alternativer.

En app gir deg enkel tilgang på lydopptak, og er perfekt for deg som spiller inn lyd ofte. Fordelen med disse appene er at de fleste er gratis. Du kan også finne lydopptak-apper med ekstra avanserte funksjoner, som kanskje koster noen kroner.

Forstørrelsesglass - vi ser nærmere på lydopptak på PC

Gratis lydopptak-program

De aller fleste apper for lydinnspilling er gratis. Dette gjelder enten du bruker Android, iOS, MacOS, Windows eller Chromebook. Åpne app-butikken på enheten din, og finn en app som passer dine krav.

Hvilken app er best for lydopptak? Med PC basert på Windows kan vi for eksempel anbefale «Voice Recorder» eller «Audio Recorder». Bruker du Apple-produkter, kan «Voice Memo» fra Protection & Security App LLC være verdt et forsøk.

Lydopptak på PC og Mac

Lydopptak på Mac og iPhone

Foruten enkle lydopptak på PC, kan du også se frem til brukervennlige løsninger for Apple-enheter. Både iPad, Mac og iPhone har lydopptakeren Taleopptak ferdiginstallert.

Du trenger bare å åpne appen og sette i gang. Innspilling av lyd startes ved å trykke på «record»-knappen. Alle lydklipp lagres i appen, slik at du har lett tilgang på dem. Vi anbefaler å gi klippene unike navn, slik at du enkelt kan finne riktig klipp.

Mann ser etter god lydopptaker på PC

Finnes det en god lydopptaker online?

Det er fullt mulig å spille inn lyd uten å laste ned apper eller bruke innebygde verktøy. Du kan nemlig finne mange lydopptakere på nett. Det betyr at du spiller inn lyd via nettleseren din. Sørg for at du har stabilt nett om du går for denne metoden.

Det finnes flere nettsider som tilbyr online lydopptak på PC og andre enheter. Blant de mest kjente finner vi Vocaroo og Virtual Speech. Test også ut Rev sin Online Voice Recorder.

Mann jobber med transkripsjon av lydopptak fra PC

Transkripsjon av lydopptak fra PC og andre enheter

Fordelen med å spille inn lyd er at du slipper å gjøre notater. Ulempen er at du ikke kan søke deg frem til ulike deler av klippet. Skulle du ha behov for å finne noe i lydklippet, må du belage deg på å lete gjennom klippet manuelt. Dette kan ta lang tid om klippet er langvarig.

Ved hjelp av transkribering kan du få innholdet i lydklippet ditt gjort skriftlig. Dette betyr enkelt og greit at du må lytte gjennom klippet bit for bit, og skrive ned det du hører. Regn med at det tar minst én time å transkribere 20 minutter med lyd.

Lydopptak på PC og andre enheter kan også transkriberes automatisk. Automatisk transkripsjon innebærer at AI-programmer transkriberer innholdet for deg. Dette går raskt, men resultatet blir ofte upresist.

Du må derfor kvalitetssikre teksten ved å lese gjennom teksten mens du lytter. Dette kan ta lang tid. Derfor anbefaler vi å velge manuell transkripsjon, selv om dette tar litt tid.

Avtale om hjelp med transkribering av lydopptak fra PC

Motta hjelp med transkribering av lydopptak fra PC

Skal du utføre et lydopptak? PC, Mac og andre enheter fungerer supert som lydopptakere. Bruk de innebygde verktøyene for innspilling, og sett i gang. Når lydklippet er ferdig, har du kanskje behov for transkribering.

Synes du transkriberingsprosessen blir litt vel tungvint, kan vi hjelpe deg. Våre transkribenter har ekspertise på området, og overfører innholdet med høy presisjon.

Kontakt Din Transkribent i dag, og få lyd over til tekst på 1, 2, 3!