Nokia 3 lydopptak

Et Nokia 3 lydopptak kan være nyttig dersom du ønsker å spille inn en samtale eller lignende med Nokia-enheten din. Mange har for eksempel behov for å spille inn lyd i forbindelse med et intervju, en forelesning eller lignende.

Er du usikker på hvordan du gjør Nokia 3 lydopptak? Vi skal her forklare deg dette, steg for steg.

Vi ser nærmere på Nokia 3 lydopptak

Hvorfor ser vi nærmere på Nokia 3 lydopptak?

Nokia 3 er en smarttelefon fra Nokia som ble lansert i 2017, som er basert på operativsystemet Android. Mobiltelefonen ble raskt populær, og derfor ønsker vi å lage en guide for lydopptak på denne enheten spesifikt.

Husk uansett på at fremgangsmåten for lydopptak på Nokia 3, som regel er den samme som for øvrige Nokia-mobiler.

Mann søker etter svar på hvordan man gjør Nokia 3 lydopptak

Hvordan spille inn lyd på Nokia mobiltelefon?

Dersom du har en Nokia 3 og ønsker å gjøre lydopptak, er det forholdsvis enkelt å komme i gang. Det første du bør gjøre, er å se om du finner appen «Keep». Dette er en allerede installert app på Nokia-smarttelefoner, som lar deg spille inn stemmeklipp.

Slik bruker du Keep til lydopptak på Nokia 3 og andre smarttelefonmodeller fra Nokia: 

  1. Åpne appen «Keep»
  2. Trykk på innspillingsknappen
  3. Lyden spilles inn

 

3 personer undersøker apper for Nokia 3 lydopptak

Kan jeg gjøre Nokia 3 lydopptak med andre apper?

Ja, det finnes mange apper for lydopptak i Play Store som kan lastes ned på din Nokia 3. Det samme gjelder naturligvis om du har andre smarttelefoner fra Nokia.

Du finner blant annet appen «Easy Voice Recorder», som er et populært alternativ når man skal spille inn lyd.

Sjekkliste for Nokia 3 lydopptak

Kan jeg gjøre skjermopptak på Android?

Har du en Nokia 3 eller andre modeller, kan du også gjøre skjermopptak. På Android-telefoner kan dette gjøres på følgende måte: 

  1. Velg «Innstillinger»
  2. Gå til «Kontrollsenter»
  3. Velg «Tilpass kontroller»
  4. Velg «Skjermopptak»
  5. Åpne «Kontrollsenter» igjen
  6. Klikk på den røde opptaksknappen

Skjermopptak på Android lar deg spille inn det som skjer på skjermen, pluss lyd om du ønsker det.

Mann arbeider på PC med Nokia 3 lydopptak

Hva gjør jeg med mitt Nokia lydopptak?

Når du har spilt inn et lydopptak på Nokia 3 eller tilsvarende enheter, kan du redigere klippet som ønskelig. Mange ønsker også å overføre innholdet til skriftlig format, slik at de kan dra bedre nytte av det og søke på spesifikt innhold.

Ved å transkribere lydklippet fra din Android-enhet, kan du søke på fraser eller ord som blir sagt i samtalen. Det blir også enklere å analysere innholdet, noe som for eksempel er praktisk om du har gjort et intervju til en masteroppgave eller bachelor.

En annen fordel med å transkribere ditt Nokia 3 lydopptak, er at innholdet blir enklere å finne i Google om det publiseres. Tekst er søkbart i Google, noe lyd ikke er.

Glem heller ikke at tekst gjør innholdet tilgjengelig for dem som sliter med hørselshemninger. Ved å transkribere klippet kan flere få glede av innholdet.

Få hjelp med transkribering av Nokia 3 lydopptak

Motta hjelp med transkripsjon av lydklipp

Det å gjøre et Nokia 3 lydopptak er forholdsvis enkelt, og kan være gunstig enten du skal gjøre et intervju eller vil spille inn lyd av andre årsaker. Når lydklippet er klart, ønsker mange å transkribere det, slik at innholdet blir søkbart og enklere å jobbe med.

Transkribering er imidlertid en veldig tidkrevende prosess. Bare det å transkribere noen få minutter med lyd, kan fort ta en time eller mer. Automatisk transkribering er som regel ikke mye til hjelp, siden mye av innholdet som regel ikke tolkes korrekt.

Vi i Din Transkribent jobber med manuell transkribering, og går gjennom lydklippet ditt ord for ord. Vi skriver da ned det vi hører, og leverer en ferdig transkribert tekst til deg innen kort tid. Resultatet blir pålitelig, slik at du kan jobbe videre med innholdet som ønskelig.

Kontakt oss i dag, og motta hjelp med transkriberingen!