Online lydopptaker

En online lydopptaker er et lett tilgjengelig verktøy som kan erstatte apper og annen programvare når du skal spille inn lyd. Det finnes mange lydopptakere på nett som er både effektive og gratis!

Finn ut hvilke muligheter som finnes for deg som ønsker å spille inn lyd direkte via nettleseren.

Forstørrelsesglass: Hvorfor bruke en online lydopptaker?

Hvorfor bruke en online lydopptaker?

En online lydopptaker lar deg spille inn lyd uten å måtte laste ned apper eller annen programvare, og kan være et lettvint og lett tilgjengelig alternativ.

Mange av dagens mobiler og PC-er har allerede ferdig innstilte apper for lydopptak. Det er imidlertid ikke sikkert at du er fornøyd med appen du allerede har, og da finnes det mange flotte muligheter på nettet.

Det finnes mange gratis online lydopptakere, noe som selvfølgelig er en stor fordel om du ikke ønsker å betale for lydinnspillingen.

Merk deg at det også finnes gratis apper for lydopptak, men det er ikke alltid ønskelig å laste ned programvare. Kanskje du ikke har plass til flere installasjoner på enheten din, eller synes det er tungvint å laste ned/installere programmer? Da er online innspilling et supert valg!

Person jobber med online lydopptaker

Hvordan bruke en lydopptaker på nett?

Det er veldig enkelt å bruke en online lydopptaker. Du trenger i bunn og grunn bare å søke på «online recorder» eller lignende i Google, og klikke deg inn på et av søkeresultatene som dukker opp.

Deretter kan du klikke på «record» eller lignende for å spille inn lyden direkte. Når lydopptaket er ferdig, kan du som regel laste det ned i en egen lydfil. Merk deg at enkelte gratistjenester kun gir deg et visst antall lydminutter uten kostnader.

Robot forklarer hva som er markedets beste online lydopptaker

Hva er beste online lydopptaker?

Det finnes et stort antall online lydopptakere som du kan ta i bruk når du ønsker å spille inn lyd. Sjekk gjerne hvorvidt tjenesten får god vurdering i Google før du benytter den, da dette indikerer om lydopptakeren er av god kvalitet eller ikke.

En god online lydopptaker skal ikke bare kunne spille inn lyd på en enkel og effektiv måte. Den bør også være sikker i bruk, så kontroller gjerne at tjenesten ikke deler lyd-data med tredjeparter eller lignende.

Her er noen online lydopptakere som kan være verdt å sjekke ut: 

 

  • Voice-recorder.io/no (Itself tools)
  • Voice-recorder-online.com/no (Bearrecord)
  • Apowersoft-no.com
  • com
Dame jobber på PC med online lydopptaker

Alternativer til online lydopptaker

I mange tilfeller kan det være like praktisk å bruke en app eller programvare istedenfor en online lydopptaker. Det er som nevnt ikke uvanlig at dagens smarttelefoner og PC-er har en ferdiginstallert lydopptaker.

På iPhone kan du for eksempel ta i bruk appen «Taleopptak». Her kan du raskt og enkelt spille inn lyd fra intervjuer, møter eller andre hendelser. Du kan også kjøpe eller laste ned gratis apper fra app-butikken dersom du ønsker en app med mer avanserte funksjoner.

Du finner også apper for lydopptak på Android og Windows-telefoner, men også på PC-er, Mac-er og andre enheter.

Fire mennesker jobber med online lydklipp

Behandling av lydklipp når innspillingen er ferdig

Når du har spilt inn lydklippet kan du ofte redigere det i etterkant. Dette er mulig i de fleste apper, og i en online lydopptaker kan det også finnes enkle redigeringsmuligheter. Du kan for eksempel klippe lydfilen, endre på hastigheten eller lignende.

Om du har spilt inn et intervju i forbindelse med en masteroppgave eller lignende, ønsker du kanskje å ha en skriftlig representasjon av lyden. Gjennom transkribering kan du omforme lyd til tekst, og få søkbart og lesbart innhold.

Transkribering kan være tidkrevende, og da spesielt om klippet har dårlig lydkvalitet. Dette er verdt å tenke på når du gjør innspillingen. Snakk tydelig og ha mikrofonen i en gunstig avstand fra deg (og eventuelt intervjuobjekt).

Få hjelp med transkribering gjort med online lydopptaker

Få hjelp til å transkribere lydfilen din

En online lydopptaker er en lydopptaker som lar deg spille inn lyd direkte gjennom nettleseren din. Dette er et greit alternativ for deg som ikke har eller vil bruke app eller annen programvare for innspilling av lyd.

Det finnes gratis online lydopptakere, og disse gir deg som regel tilgang på de mest grunnleggende funksjonene. Du kan laste ned lydfilen etterpå, og lagre den lokalt på enheten din.

Dersom du ønsker hjelp med transkribering av lydfilen, kan Din Transkribent gjøre jobben for deg. Vi har lang erfaring med transkripsjon, og leverer tekst av høy kvalitet. Hos oss kan du få hjelp med både verbatim og intelligent verbatim transkribering.

Kontakt oss i dag, og få rask hjelp!