Transkripsjon av podcast

Lager du podcaster? Da er det greit å huske på at ikke alle har mulighet til å få med seg innholdet du deler. Siden en podcast vanligvis er i lydformat, vil det også være problematisk å søke opp innholdet i søkemotorene.

Tilgjengelighet, oversikt og søkemotoroptimalisering er relevant for alle som driver med podcast. I den forbindelse er transkripsjon gull verdt!

Hvorfor transkribere en podcast?

En podcast lar deg nå ut til mange, men ikke alle. Hørselshemmede vil for eksempel kunne få problemer med å nyte innslagene dine.

Med transkripsjon kan du enkelt og effektivt gjøre innholdet tilgjengelig for et større publikum. Ved å tilby podcasten i lesbart format, kan du nå ut til enda flere enn før – inkludert hørselshemmede.

Transkripsjon av podcaster er også nyttig med tanke på søkemotoroptimalisering (SEO). En transkripsjon av podcasten går ut på å overføre lyd til tekst, og tekst er noe Google og Bing kan tolke. Med SEO kan innholdet enkelt finnes i søkemotorene, og du kan få flere lyttere.

Transkribering av en podcast kan også gjøre innholdet mer oversiktlig for din egen del. Det å søke gjennom en lydfil kan ta lang (!) tid. Ved å ha en skriftlig utgave av podcasten kan du enkelt få oversikt over alle temaer du har dekket tidligere, siden tekst er søkbart.

Mikrofon for taleopptak.

Dette kan vi gjøre for deg

Din Transkribent har lang erfaring med transkripsjon, og kan overføre podcast fra lydfil til tekstformat med stor presisjon.

Vi går gjennom lydklippet flere ganger, og sikrer at alle innslag gjengis korrekt. Slik kan de som leser podcasten (f.eks. hørselshemmede) få den samme opplevelsen som lytterne.

Våre transkribenter utfører alle transkripsjoner manuelt, slik at du kan føle deg trygg på at det ikke er en robot som har tolket innholdet.