Spill inn lyd med taleopptak-app

En taleopptak-app kan være et veldig nyttig verktøy når du ønsker å kunne spille inn lyd når og hvor som helst. Tiden da du måtte bære rundt på en dedikert lydopptaker er for lengst over. Nå har de fleste av oss apper for taleopptak ferdig installert på mobilen!

Enten du har iOS, Android, Windows eller andre operativsystemer på mobilen eller nettbrettet ditt, kan du velge mellom mange gode apper til taleopptak.

Vi ser nærmere på hvordan en taleopptak-app kan være nyttig

Hva er en opptaker-app?

Apper for taleopptak er små applikasjoner som gjør det mulig å spille inn lyd fra omgivelsene, og finnes ofte ferdig installert på smarttelefoner. Det er imidlertid også mulig å laste ned eksterne apper for lydinnspilling i app-butikken på enheten din.

For mange er en taleopptak-app et godt alternativ til egne lydinnspillingsenheter. Før i tiden var det gjerne nødvendig å ha en diktafon med seg om man skulle spille inn lyd. I dag trenger du bare å finne frem mobilen og åpne en enkel app.

Mann ser etter svar gjennom kikkert: Hva er en taleopptak-app?

Er lydopptak gratis via app?

Ja, i de fleste tilfeller kan du benytte en taleopptak-app helt gratis. Det finnes nok enkelte apper i app-butikken som koster penger, men dette er gjerne taleopptakere med mer avanserte funksjoner.

Om du kun har behov for å spille inn og lagre lydfiler, er det stort sett mulig å gjøre dette uten å måtte betale noe. Appene er stort sett gratis å laste ned, og i tillegg kostnadsfrie å bruke.

Tre damer tester ut hver sin taleopptak-app

Hva er markedets beste taleopptak-app?

Det finnes mange ulike mobiltelefoner, og disse drives ofte på ulike operativsystemer. I mange tilfeller vil utvalget av taleopptak-apper kunne variere noe fra operativsystem til operativsystem.

Vi skal her se nærmere på de beste appene for taleopptak på de mest populære mobiltelefonene.

Mann bruker taleopptak-app på iPad

Lydopptak på Huawei

Dersom du skal spille inn lyd med en mobiltelefon fra Huawei, kan du åpne det ferdiginstallerte programmet «Lydopptak» eller «Recorder» som finnes i verktøy-mappen.

Du trenger bare å åpne appen og deretter klikke på den røde knappen for å sette i gang innspillingen.

Lydopptaket blir automatisk lagret under «Sounds» som du finner i mobilens internminne under «Filer». Programmet gir deg enkle redigeringsmuligheter, som å klippe lydfilen. Du kan også finne eksterne apper i Huaweis AppGallery.

Sjekkliste : Hva er markedets beste taleopptak-app?

Taleopptak på iOS

På Apple sine mobiltelefoner finnes det en ferdiginstallert taleopptak-app kalt nettopp «Taleopptak». Appen er lekende lett å ta i bruk, og du trenger bare å åpne den og klikke på den røde innspillingsknappen for å sette i gang.

Du får tilgang til alle lydklippene dine i selve appen. Du kan gi innspillingene navn ved å trykke på det automatisk genererte navnet og skrive inn nytt navn. Om ønskelig kan du også redigere lydfilene ved å klippe dem, hoppe over stille perioder og lignende.

Taleopptak fungerer til de fleste formål. Du kan imidlertid laste ned eksterne apper om du ønsker det. Her er en oversikt over noen av de beste appene for taleopptak på iOS:

 

  • Taleopptak (allerede installert på enheten)
  • Lydopptak Pro (Voice Recorder Pro)
  • Voice Recorder Lite
  • Stemmeopptaker
Mann leser om taleopptak-app på PC

Apper for å spille inn lyd på Android

I likhet med iOS og Huawei, har også Android en innebygget app som lar deg spille inn lyd. Denne fungerer veldig bra, og ligger blant appene på mobilen din. Appen går under navnet «Voice Recorder», og er både enkel og brukervennlig.

For å bruke Voice Recorder trenger du kun å klikke på den røde sirkelen. Husk at du også kan sjekke ut en ekstern taleopptak-app dersom du er på jakt etter et annet brukergrensesnitt eller ekstra funksjoner. Her er noen av appene du kan spille inn lyd med på Android-enheter:

 

  • Voice Recorder (allerede installert på enheten)
  • Rev Voice Recorder
  • Stock Audio Recorder
  • Easy Voice Recorder
4 personer diskuterer beste taleopptak-app

Er det mulig å gjøre lydopptak online?

Ja, du er ikke avhengig av en taleopptak-app for å kunne spille inn lyd via enhetene dine. Du kan også spille inn lyd via nettsider som tilbyr innspillingsmuligheter. Sjekk for eksempel ut sider som Online Voice Recorder, Vocaroo eller Rev.com.

For å spille inn lyd på nett, trenger du bare å aktivere mikrofonen på enheten din og følge instruksjonene på nettsiden. Lydfilen kan som regel lastes ned fra nett om du ønsker å lagre den lokalt.

Få lydfil fra taleopptak-app skriftlig gjennom transkribering

Transkriber opptakene dine for enklere analyse av innholdet

Etter at du har spilt inn lyd med en taleopptak-app eller andre innspillingsalternativer, har du en lydfil å forholde deg til. Skal du finne informasjon i lydklippet, betyr kanskje dette at du må spole frem og tilbake og lete gjennom filen.

Har du for eksempel et intervju til et forskningsprosjekt, kan det være uoversiktlig å ha innholdet i lydformat. Ved å skrive ned det som blir sagt i klippet gjennom transkribering, får du med ett mer oversikt slik at du enklere kan analysere innholdet.

Når du har innholdet ditt nedskrevet, vil det blant annet være lettere å finne frem til innholdet du leter etter. Du kan enklere analysere og dra nytte av innholdet. Skal du dele det på nett vil innholdet også kunne gjøres SEO-vennlig, og trekke mer trafikk til nettsiden.

Har du spilt inn lyd med taleopptak-app? Vi hjelper deg med transkribering!

Motta hjelp med transkribering av lydklipp

Med en taleopptak-app kan du spille inn lyd når og hvor som helst. De fleste smarttelefoner kommer med ferdiginstallerte apper for lydopptak, noe som betyr at du sannsynligvis allerede har en lydopptaker i lomma.

Etter innspilling av lyd kan du lytte til lydfilen din, eller velge å transkribere den for å enklere kunne bearbeide og analysere innholdet. Synes du transkribering er litt vel tidkrevende eller innviklet? Da kan Din Transkribent hjelpe deg.

Kontakt oss i dag, og få transkriberingshjelp på 1, 2, 3!