Ta opp lyd med iPhone 6

Det er fullt mulig å ta opp lyd med iPhone 6, og prosessen er dessuten veldig enkel. Enten du vil spille inn lyd fra et intervju eller noe annet, kan du komme i gang med lydinnspillingen på få sekunder.

Vi skal her forklare deg hvordan du kan ta opp lyd med iPhone 6, på en enkel og oversiktlig måte.

Forstørrelsesglass: Slik kan du ta opp lyd med iPhone 6

Hvordan ta opp lyd på iPhone?

Enten du har iPhone 6 eller andre iPhone-modeller, er det lekende lett å ta opp lyd. For det første finnes det mange eksterne lydopptak-apper som kan installeres på mobiltelefonen din, og mange av disse er gratis i App Store.

For det andre finnes det allerede en innebygget app på mobilen din som er beregnet på lydinnspilling, og denne heter Taleopptak.

Mann snakker i megafon: Ta opp lyd på iPhone 6

Taleopptak på iPhone 6

Som du kanskje allerede har forstått, er det ikke noe hokuspokus å ta opp lyd med iPhone 6. For å sette i gang trenger du bare å åpne appen Taleopptak.

Første gang appen åpnes får du generell informasjon om hvordan den virker. Klikk på «Fortsett» for å komme til siden hvor opptak utføres.

 

  1. Åpne Taleopptak-appen
  2. Trykk på rød, rund knapp for å spille inn lyd
  3. Videre klikker du på rød firkant for å stanse innspilling
  4. Deretter velger du de tre prikkene oppe i høyre hjørne for redigering eller deling
  5. Navngi opptak ved å klikke på det automatiske navnet som genereres, og skriv det nye navnet
Funksjoner i Taleopptak - slik kan du ta opp lyd med iPhone 6

Funksjoner i Taleopptak

Skal du ta opp lyd med iPhone 6 ved å bruke Taleopptak, vil du legge merke til at appen er veldig minimalistisk og enkel. Det er ikke flust av funksjoner her, men du får tilgang på de mest nødvendige verktøyene.

Her er noen av funksjonene du får tilgang på når du bruker Taleopptak på en iPhone:

 

  • Utfør og få tilgang på lydopptak på tvers av enheter: Når du tar opp lyd med iPhone 6 vil du kunne få tilgang på de samme opptakene på dine andre Apple-enheter – som Apple Watch, iPad, Mac og andre synkroniserte enheter.
  • Redigering: Taleopptak byr på enkle redigeringsmuligheter. Du kan redusere eller øke avspillingshastigheten. Du kan også velge å hoppe over pauser i lydklippet.
  • Enkel deling: Når du tar opp lyd kan du dele lydklippene. Det er mulig å dele flere lydklipp samtidig, om ønskelig.
  • Dupliser opptak: Du kan lage en kopi av lydopptaket
  • Lagringsmuligheter: Klikker du på de tre prikkene over lydfilen, kan du blant annet velge lagringsmulighetene «Flytt til mappe», «Arkiver i filer» eller «Lagre i Dropbox».
Sjekkliste: Slik kan du ta opp lyd med iPhone 6

Hvor er Taleopptak på iPhone?

Dersom du skal ta opp lyd med iPhone 6 gjennom Taleopptak, finner du sannsynligvis appen blant resten av appene du har på telefonen. Om du sliter med å finne den forhåndsinstallerte appen, kan du alltids søke etter den på mobilen.

Om appen av ulike grunner ikke er å finne på mobilen din, kan du laste den ned på nytt. Dette er helt gratis, og prosessen tar kun noen få sekunder.

Person transkriberer lydklipp etter at du har tatt opp lyd med iPhone 6

Kan jeg få en skriftlig versjon av lyd jeg har tatt opp med iPhone 6?

Når du har spilt inn lydopptaket ditt, har du en lydfil som du kan lytte til. Dette er tilstrekkelig i mange tilfeller, men noen ganger skulle man gjerne hatt innholdet i tekstformat.

Har du for eksempel utført et intervju til et forskningsprosjekt? Da vil det som regel være langt enklere å bearbeide og analysere materialet hvis du har det skriftlig foran deg. Da slipper du å spole deg gjennom klippet hver gang du skal finne noe.

Skriftlige filer er altså søkbare og lett håndterlige. Men hvordan få innholdet fra lyd til skrift? Denne prosessen omtales ofte som transkripsjon, og kan være enten automatisk (gjennom programvare) eller gjøres manuelt.

Vi vil anbefale manuell transkribering om du ønsker et pålitelig resultat. Under manuell transkribering vil en transkribent lytte gjennom lydfilen og skrive ned det som blir sagt – enten ordrett (verbatim transkribering) eller forenklet (intelligent verbatim transkribering).

Skal du ta opp lyd med iPhone 6? Vi hjelper deg med transkribering!

Motta rask og effektiv hjelp med transkripsjon

Det å ta opp lyd med iPhone 6 er veldig enkelt, siden opptaket kan gjøres gjennom den innebygde mobilappen Taleopptak. I etterkant vil det være fullt mulig å transkribere lydfilen, slik at du får innholdet skriftlig – om du skulle ha behov for det.

Transkribering kan ta lang tid, og det gjelder særlig om lydfilen har dårlig lydkvalitet. Om du trenger hjelp til transkribering, er dette noe Din Transkribent kan hjelpe deg med!