Ta opp lyd på PC

Har du en favorittsang som det ikke er mulig å streame på noen streamingtjenester, eller jobber du med et prosjekt hvor du trenger interne lyder fra datamaskinen din? Da kan det være aktuelt å ta opp lyd på PC!

Det å ta opp lyd på PC kan gjøres på forskjellige måter. Denne prosessen kan være både enkel og komplisert, så her er det viktig å velge akkurat den metoden som fungerer for deg.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan ta opp lyd på PC. Er det noen forskjell på hvordan du tar opp lyd fra Internett versus via lydredigeringsprogram? I tillegg vil vi gi deg noen tips til hvor du kan få hjelp til å håndtere lydopptaket etterpå.

Ta opp lyd på pc

Hvordan ta opp lyd på PC?

Det finnes mange måter å ta opp lyd på PC. Når du skal gjøre dette, så er det viktig å ta hensyn til hva du kan klare og hvilken metode som er den enkleste for deg.

For noen er det nemlig enklere å holde en mikrofon til datamaskinens høyttalere, mens andre synes det er enklere å bruke et og samme lydredigeringsprogram gjennom hele prosessen.

Hvis du ikke har gjort noe av det før, så bør du ikke være redd for å spørre om hjelp til å gjøre det. Vi vet nemlig at det å ta opp lyd på PC kan være veldig vanskelig for noen som ikke har erfaring med det.

Ta opp lyd fra internett

Ta opp lyd fra internett

For å ta opp lyd fra internett, er du avhengig av å ha både lydredigeringsprogram og lydkort. Førstnevnte finnes det mange eksempler på i dagens teknologiske samfunn, deriblant Audacity og GarageBand. Audacity er tilgjengelig for alle, mens GarageBand kun fungerer på Mac.

Etter at du har lastet ned lydredigeringsprogrammet du vil bruke og har lært deg å bruke programmet, så går resten av prosessen av seg selv:

 • Åpne lydredigeringsprogrammet ditt
 • Still inn lydredigeringsprogrammet slik du ønsker at lydopptaket ditt skal være.
 • Hvis du ikke allerede har det, så bør du installere Freecorder på datamaksinen din. Dette er en browser plug -in programvare, som vil gjøre opptakssituasjonen mye smidigere.
 • Gjør opptaket og lagre lydfilen etterpå.
Ta opp lyd

Ta opp lyd fra PC med Audacity

Audacity er et gratis lydredigeringsprogram som vil være et nyttig verktøy både under og etter opptaksprosessen. Det er et program du laster ned fra produsentens egen nettside, og dette programmet er tilgjengelig uansett hvilket operativsystem du har.  

Det å ta opp lyd fra PC med Audacity er veldig enkelt når du først har satt deg inn i hvordan programmet fungerer. Slik kan du gjøre det:

 • Åpne Audacity
 • Trykk på rediger.
 • Trykk deretter på preferanser.
 • Trykk på enheter, så enhet og deretter opptak.
 • Velg det alternativet som omhandler det du skal gjøre.
 • Trykk på OK.
 • Trykk på opptak og deretter stopp når du har tatt opp det du skulle.
 • Trykk på fil og eksporter filen for å lagre opptaket.
 • Navngi filen, velg hvilket filformat og lagringsplass du foretrekker.
 • Trykk på OK.

Du kan også bruke dette lydredigeringsprogrammet til å redigere lydfilen din i etterarbeidsprosessen etterpå.

Ta opp lyd fra pc

Motta hjelp til transkribering

Transkribering går ut på å overføre det muntlige innholdet i lydfilen din til et skriftlig format, og vi skjønner hvis du synes at dette høres litt komplisert ut. Når du skal transkribere en lydfil, er det veldig viktig at du vet hva du driver med.

Hvis dette er ditt første møte med transkribering, så bør du absolutt vurdere å finne noen som kan hjelpe deg å gjøre det. Ved å få hjelp av profesjonelle til dette, kan du være sikker på at lydfilen din er i de beste hender. I tillegg kommer du til å sitte igjen med et fantastisk godt resultat.

Din Gruppen hjelper deg mer enn gjerne med transkribering. Vi transkriberer lydfilen din raskt og effektivt, samtidig som vi passer på å ivareta den språklige kvaliteten på aller beste måte.