Ta opp samtale med iPhone

Med en iPhone kan du når som helst ta opp en samtale. De fleste kreative ideer kommer frem gjennom spontanitet. Så enten du er kunstnerisk eller opptatt av praktisk problemløsning, kan det å ta opp samtalen på en iPhone være gull verdt.

Det kan også hende at du vil ta opp en samtale til en podcast eller videoblogg med iPhone. Kanskje du er en musiker som ønsker å lage en sang? Eller ønsker du kanskje å gjøre et opptak av en samtale eller et møte, for å sikre deg informasjonen i ettertid? Uansett er det lett å ta opp en samtale med iPhone.

Alle iPhone-enheter har innebygd mikrofon og en gratis app for opptak og redigering av lydfil. Selv om dette fungerer greit, kan det være interessant å anskaffe en ekstern mikrofon som er koblet til din iPhone. Og det kan være interessant å undersøke alle apper for opptak og etterarbeid som er tilgjengelig.

Ved siden av å ta opp samtale med iPhone, er det nyttig å få transkribert opptaket. Mennesker uttrykker seg på forskjellige måter muntlig og skriftlig. Ved transkriberingen gjøres innholdet i opptaket mer leservennlig!

God lydkvalitet med opptak på iPhone

Hvordan ta opp samtale med iPhone?

Selve prosessen med å ta opp samtaler med iPhone er nok ganske enkel for de fleste. Det er bare å gå inn på verktøy og deretter taleopptak, og så trykke på den røde knappen for å starte opptaket. Det er også mulig å finne bedre apper til opptak og redigering av lyd på iPhone.

For å få ren og fin lyd på opptaket er det lurt å tenke på støynivået i rommet du gjør opptaket. Finn et rom som med lite støy og ekko i. Har du tilgang til et studio, bør du helst ta opp samtalen der. Studioer har nemlig en romklang tilpasset opptak.

Noe støy vil det alltid bli på opptaket. Derfor må det gjøres etterarbeid. Dette etterarbeidet kan gjøres på iPhonens standard taleopptak. Men for mer avanserte funksjoner bør du se deg etter en bedre app.

Avstanden mellom mikrofonen og munnen er best på 5-20 cm. Da kan du snakke med lav stemme og fremdeles bli tydelig på opptaket. Dette gjelder både på iPhonens innebygde mikrofon, men også på en ekstern mikrofon som kobles til iPhonen.

Ta opp samtale med mikrofon på iPhone

Transkribering av opptak på iPhone

Å ta opp en samtale med iPhone er en veldig enkel prosess. Alle som har en iPhone har tilgang på en helt grunnleggende verktøy for opptak. Både en innebygd mikrofon og en gratis app som kalles Taleopptak.

Det er derimot mulig med mer avanserte apper for opptak og redigering av opptak på iPhone. Du kan blant annet kjøpe en ekstern mikrofon som du kobler til iPhonen for å få bedre lydkvalitet. Dette avhenger helt av hvilke behov du har, og hva du skal bruke opptakene til.

Transkribering av et opptak er ganske viktig dersom du ønsker å nå ut til en bred målgruppe. Noen foretrekker heller å lese en tekst fremfor å lytte til opptak. Det handler om å være fleksibel i møte med målgruppen. Og inkluderende ovenfor mennesker med hørselshemninger.

Din Transkribent tilbyr profesjonell hjelp til transkribering av dine opptak. Vi gjør samtalene du har tatt opp på iPhone mer leservennlige, slik at du kan nå ut med innholdet i samtalen til en bredere målgruppe.