Ta opp samtale på iPhone

Det er fullt mulig å ta opp en samtale på iPhone dersom du har riktig app. Mange ønsker å spille inn lyden av en telefonsamtale, et intervju eller kanskje til og med forelesninger. Det finnes heldigvis en app for ethvert behov.

Her forklarer vi deg hvordan du går frem for å ta opp samtaler på iPhone, enten det er fra en telefonsamtale eller vanlig samtale.

Er det lov å ta opp samtale på iPhone?

Først og fremst: Er det lov å ta opp telefonsamtaler?

Ja, det er lov å ta opp en samtale på iPhone (eller andre mobilmodeller for den saks skyld), så fremt du deltar i samtalen selv. Husk likevel på at det kan være ryddig og greit å informere motparten om at samtalen spilles inn, for ordens skyld.

Lydopptaket av samtalen vil regnes som personopplysninger, og bør derfor ikke deles (for eksempel på sosiale medier) uten motpartens samtykke.

Husk på at det å ta opp samtaler som foregår mellom andre ikke er lovlig, med mindre du har bedt om tillatelse til det og partene samtykker.

Kan man ta opp samtale på iPhone gratis?

Kan jeg ta opp samtale på iPhone gratis?

Både ja og nei. Dersom du ønsker å ta opp en samtale som foregår der du er (ikke en telefonsamtale), kan du bruke iPhone-appen Taleopptak. Denne finnes allerede ferdig installert på mobilen din, og koster heller ingenting å bruke.

Ønsker du derimot å spille inn en telefonsamtale, må du som regel laste ned en ekstern app til dette formålet. Du finner mange apper for opptak av telefonsamtaler i App Store, og disse kan være gratis eller koste penger – avhengig av hvilken app du velger.

Ulike apper for å ta opp samtale på iPhone

Hvilke apper kan brukes til å ta opp en samtale på iPhone?

Dersom du søker på «call recorder» eller lignende i App Store, vil du få mange aktuelle treff. Her er noen av appene som kan være aktuelle å laste ned:

 • TapeACall Samtaleopptak
 • TapeACall Pro
 • Call Recorder
 • RecMyCalls
 • Call & Voice Recorder App
 • Call Recording Pro

Pro-versjonene koster som regel penger, men du kan som nevnt også finne mange gratis apper til innspilling av telefonsamtaler.

Slik kan du ta opp samtale på iPhone steg for steg

Hvordan utføre taleopptak på iPhone?

Fremgangsmåten for å ta opp en samtale på iPhone vil naturligvis kunne variere etter hvilken app du bruker. Dersom du ønsker å spille inn en samtale med Taleopptak-appen, er fremgangsmåten som følger:

 • Åpne appen Taleopptak
 • Klikk på den røde innspillingsknappen
 • Trykk på rød firkant for å stanse innspillingen
 • Gi eventuelt navn til opptaket
 • Rediger lydopptak om ønskelig (klipp

Når det kommer til det å ta opp en telefonsamtale på iPhone, fungerer ulike apper på ulik måte. Noen krever at du ringer et tilgangsnummer først, mens andre tilbyr automatisk opptak av alle samtaler.

Slik lykkes du med å ta opp samtale på iPhone

Ta opp lyd og behandle innholdet i etterkant

Det å ta opp en samtale på iPhone kan være praktisk, for eksempel om du ønsker å spille inn et intervju til en masteroppgave eller lignende. Fordelen ved å spille inn samtalen er at du ikke risikerer å gå glipp av viktig informasjon.

Det er dessuten enklere å spille inn samtalen enn å ta notater underveis. Når du er ferdig å spille inn lydklippet, kan du prosessere det i etterkant. Kanskje ønsker du å ha innholdet skriftlig? Da kan transkribering være en god løsning.

Transkripsjon betyr at lyd gjøres om til tekst, altså at noen skriver ned samtalen bit for bit. Du har da en praktisk, skriftlig gjengivelse av samtalen, og det er lett å søke opp stikkord eller å dele innholdet videre.

Få hjelp med transkribering, og lær mer om å ta opp samtale på iPhone

Motta hjelp med å transkribere samtaler

Du kan ta opp en samtale på iPhone enten det er snakk om ordinære samtaler eller telefonsamtaler. Det finnes flere apper å velge mellom, og mange av dem er gratis. Innspilling av samtaler er praktisk, siden du ikke går glipp av noe informasjon.

Dersom du ønsker hjelp med transkribering av innholdet i en samtale du har spilt inn, har Din Transkribent tjenestene du er på jakt etter. Vi tilbyr blant annet ordrett og forenklet transkribering av samtalen, alt etter hvilke krav du stiller.

Kontakt oss i dag for transkripsjon av høy kvalitet med rask leveranse!