Taleopptak på Mac

Taleopptak er en app på Mac og andre Apple-enheter som lar deg spille inn lyd fra omgivelsene på en rask og enkel måte. Appen er ikke bare brukervennlig – den er også gratis og finnes ferdig installert på enheten din.

Her er alt du trenger å vite om Taleopptak på Mac!

Stort forstørrelsesglass: Hvordan gjøre taleopptak på Mac?

Hvordan bruke Taleopptak på Mac?

Du finner Taleopptak på både Mac, iPhone, iWatch og iPad, og fremgangsmåten for lydopptak er nokså lik på samtlige enheter.

Dersom du ønsker å spille inn lyd via en Mac, kan du enkelt gjøre dette ved å bruke programmet Taleopptak. Dette finner du blant annet dersom du går inn på Launchpad, der det finnes en oversikt over alle apper på maskinen.

Du kan søke på «Taleopptak» i Launchpad dersom du ikke finner frem til programmet manuelt. Slik bruker du appen:

 

  1. Åpne Taleopptak
  2. Trykk på den røde innspillingsknappen for å starte opptak
  3. Trykk på pauseknappen for å pause eller stanse klippet
  4. Klikk på «Ferdig» når innspillingen er fullført
  5. Lydklippet finnes nå i listen «Alle opptak» i Taleopptak-appen
  6. Du kan endre navn på lydklippet ved å høyreklikke på det og oppgi et navn
Tre personer gjør taleopptak på Mac

Taleopptak på Mac har mange bruksområder

Med Taleopptak-appen på Mac har du et gunstig verktøy for innspilling av lyd i en rekke ulike situasjoner. Appen egner seg for eksempel veldig godt til lydopptak under et intervju. Kanskje du har et intervju til en masteroppgave eller lignende?

Et kvalitativt forskningsintervju bør spilles inn, slik at du ikke risikerer å gå glipp av viktig informasjon. Dersom du skulle ha behov for en skriftlig versjon av intervjuet, kan lydklippet transkriberes i etterkant. Dette er som regel bedre enn å ta notater underveis i intervjuet!

Taleopptak kan også være veldig nyttig dersom du er på en forelesning, et foredrag eller har et møte der du ønsker å spille inn det som blir sagt.

Mann ser i kikkert: Hvordan gjøre taleopptak på Mac med god lydkvalitet?

Hvordan sikre opptak av høy kvalitet med Taleopptak?

Når du bruker Taleopptak på Mac er det viktig å huske på at lydkvaliteten kan påvirkes av mange ulike faktorer. Dersom Mac-en for eksempel står langt unna eller for nærme personene som snakker, kan dette føre til dårlig lyd på klippet.

Det er også lurt å unngå at innspillingen foregår i et område med veldig mye støy. Skal du for eksempel intervjue noen, er det en fordel å gjøre dette i et stille rom uten forstyrrelser. Er det for eksempel mye biltrafikk utenfor, bør vinduer lukkes.

Ellers er det viktig å snakke tydelig og passelig høyt mens lyden spilles inn. Husk at tydelig tale også vil gjøre det mye enklere for deg å transkribere innholdet etterpå.

Transkribering av lydopptak du har gjort med Taleopptak på Mac

Få hjelp til å transkribere lydfilene dine

Taleopptak på Mac er gunstig enten du skal spille inn et intervju, møte eller andre ting. Om du har et ønske om å ha innholdet skriftlig, er transkribering mulig når innspillingen er ferdig gjennomført. Dette innebærer at du skriver ned det som sies i lydfilen.

Transkribering kan ta lang tid, og spesielt dersom lydkvaliteten ikke er helt topp. Det kan også være utfordrende å tolke hvem som sier hva om mange personer snakker i klippet.

Enten du trenger transkribering i forbindelse med et forskningsprosjekt eller annet, kan Din Transkribent hjelpe deg. Vi har transkribenter med bred og lang erfaring, og kan levere en ferdig transkribert tekst på kort tid.

Vi transkriberer all tekst manuelt, da dette gir det mest pålitelige resultatet. Kontakt oss i dag og motta transkribert tekst på 1, 2, 3!