Transkribering av DS2-fil   

Har du en DS2-fil du trenger å transkribere, men sliter litt med å finne ut hvordan? Med riktige verktøy trenger ikke prosessen å være spesielt vanskelig. Her forklarer vi deg alt du trenger å vite! 

Personer som utarbeider et transkripsjonsdokument

Hva er en DS2-fil?   

En DS2-filutvidelse er et dataformat som er kjent som Olympus DSS Pro Audio File. Dette er et komprimert lydformat som er utviklet av Olympus for digitale stemmeopptak.  

DS2-filen er videreutviklet fra DSS-formatet og tilbyr en tilleggsfunksjon – nemlig kryptering. Med denne sikkerhetsfunksjonen kan det imidlertid også følge vanskeligheter. Det kan kort og godt være hakket mer komplisert og få åpnet filen!  

Forstørrelsesglass som går gjennom et dokument

Hva må jeg gjøre?  

Dersom du skal transkribere lydfilen men sliter med å åpne filen, finnes det fremgangsmetoder som kan være til hjelp. Her presenterer vi noen steg du kan følge, slik at du kan få åpnet filen på riktig måte: 

Installer riktig programvare  

Du må aller første installere en programvare som lar deg åpne DS2-filer. Dette gjør du ved å finne en programvare som støtter en DS2-filforlengelse. Det kan for eksempel være snakk om programmer som Olympus DSS Player eller Voelker Software DSS File Converter.  

DS2-filen kan brukes av programmer fra Windows, da disse støtter denne filtypen. Du kan overføre filene til andre enheter, men du må huske på at ikke alle programvarer kan håndtere filene på riktig måte.  

Windows DSS Player eller WavPlayer er eksempler på programmer som kan håndtere en DS2-fil.   

Du kan også konvertere en DS2-fil til et WAV-format via Switch Audio Converter. Her kan du også konvertere til MP3, som er enklere å åpne i de fleste programmer. 

Sjekk filen for virus  

Tilgangen til en fil med DS2-utvidelse kan bli blokkert av et antivirusprogram. Filen kan også være infisert med skadelig programvare. Du må derfor først sjekke om den er fri for virus eller annen skadelig programvare.  

Dette kan du sjekke ved å skanne filen med et antivirusverktøy. Etter å ha «friskmeldt» filen og sikret at du har administratorrettigheter, skal filen i teorien være mulig å åpne. Hvis det fremdeles er problemer, kan det være fordi filen er ødelagt.   

Dersom ikke DS2-filen blir lastet ned på riktig måte, vil ikke programvaren ha mulighet til å åpne filen. Du burde derfor kontrollere filstørrelsen før og etter nedlastning, for å sjekke om den nedlastede DS2-filen ble lastet ned riktig. 

Program på PC

Sjekk programvaren først!  

Derom du sliter med å åpne filen, er dette i majoriteten av tilfellene fordi du ikke har riktig programvare installert. Dette burde være første punkt å sjekke. Deretter må du sjekke at du har den nyeste versjonen installert.   

Etter å ha fulgt disse trinnene, så skal du få lyttet til filen. Da er det bare å transkribere i vei! 

Mann som ser gjennom tekst

Motta hjelp med transkribering av DS2-fil 

Dersom du vil slippe å bruke tid og krefter på transkribering av DS2-fil, finnes det alltids hjelp å få. Transkribering kan være tidkrevende, og du vil ofte måtte spole mye tilbake om lyden ikke er optimal. 

Vi i Din Transkribent har erfaringen som trengs, og kan hjelpe deg med å transkribere alle lydfiler. Du kan føle deg trygg på at kvaliteten er god, og at du mottar den ferdig transkriberte filen til avtalt tid!